fbpx
Pixabay

Tko preporuči dobrog i vrijednog radnika dobiva 10.000 kuna

Autor: Dnevno.hr

Zagrebačka tvrtka Serengeti bavi se razvojem kompleksnih poduzetničkih poslovnih aplikacija, a ističe se u Hrvatskoj zbog uspješnog poslovanja, kao i zbog odnosa prema zaposlenicima.

“Nama zaista nije cilj zaposlenike držati u uredu noćima, na raznim hackatonima kao što to rade startupi. Naš idealni zaposlenik je situirani odrasli zreli developer/ica sa značajnim iskustvom koje može upotrijebiti u složenim projektima za klijenta”, rekao je Poslovnom dnevniku osnivač i direktor ove tvrtke Goran Kalanj.

Plaće su većinom, ocjenjuje direktor, kompetitivne, na razini tržišta ili više, po nekim podacima u softverskom su segmentu u Top 50 najboljih u 2017. prema najvećoj prosječnoj plaći u odnosu na broj zaposlenih. Prihodi tvrtke lani su bili 20,5 milijuna kuna i u odnosu na 2016. veći su za 66%, bruto dobit bila je 1,7 milijuna, dok je plan za ovu godinu postići 37 milijuna kuna prihoda i višestruko povećanje dobiti. Izvoze više od 50% prihoda.


U još je jednoj stvari Serengeti “neobičan” čak i za europske pojmove kad je posrijedi odnos prema ljudskom resursu – ove su godine pokrenuli interni natječaj, među zaposlenicima, kako bi ih potakli da dovedu nove provjerene kadrove i nagradili ih za trud. Istaknuli su da će onaj tko preporuči dobrog i vrijednog developera dobiti do – 10.000 kuna u gotovini.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.