Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

SVI POPOVIĆEVI POSLOVI PO HRVATSKOJ VODE PREMA NJEMU! Hercegovački tajkun i domaći političar povezan sa milijunskim akvizicijama Severininog bivšeg

Autor: Iva Međugorac

Bivši partner poznate glazbenice Severine Vučković, srbijanski kralj bakra Milan Popović svojim je posljednjim gostovanjem na sprkoj Happy Tv izazvao veliku pažnju javnosti, što i ne čudi, budući da je ondje iznosio pikanterije iz njihove veze, govoreći uz ostalo i o borbi za skrbništvo nad njihovim sinom.

I dok sa Severinom Popović ne uspjeva uspostaviti partnerski odnos, partnera mu u biznisu ne manjka, kao što je poznato kralj bakra i u Hrvatskoj ima registriranu tvrtku Celanova, čiji je osnivač i direktor, radi se o tvrtci koja je u našoj zemlji investirala uglavnom u nekretnine, pa je tako primjerice Popović još 2015. godine uložio u kuću na Horvatovcu, gdje se prvotno kao vlasnik vodila njegova ciparska tvrtka Lardero Assets Ltd. Međutim, u svibnju 2019. godine, vlasništvo nad tom nekretninom preneseno je na Popovićevu zagrebačku tvrtku čije je sjedište također na Horvatovcu.

Nije se Popović s ulaganjima tu zatvorio već je investirao u četverosoban, dvoetažni stan od 138 m2 u novozagrebačkom naselju Meandar, riječ je o stanu koji se nalazi u zgradi koju je gradila tvrtka Feal in građevinskog poduzetnika Vlede Leke, međutim, treba napomenuti kako je Popovićeva tvrtka stan kupila od direktora Feal Ina Marija Čolaka, te da je za to srpski kralj bakra iskeširao oko 330.000 eura. Čolak je poduzetnik porijeklom iz Hercegovine, koji je velika ulaganja imao po Makarskoj, gdje je suvlasnik zgrade uljare i pratećeg dvorišta, gdje kako su pisali lokalni mediji namjerava graditi hotel. Čolak je vlasnik firme od koje je Popović kupio stan, a ujedno je i predsjednik Nadzornog odbora Feala kojega je osnovao jedan od najbogatijih poduzetnika u regiji, pokojni Jozo Bogdan. Radi se o tvrtci s godišnjim prihodima od oko sto milijuna eura, a 80 posto svojih proizvoda ova tvrtka donedavno je plasirala na tržište EU. Pokojni Bogdan u rodnoj Hercegovini bio je na glasu kao kralj aluminija, ali usporedno s time bavio se krupnim, građevinskim biznisom koji se bavi i njegov nećak Čolak, od kojega je Popović kupio svoju zagrebačku nekretninu.

Veze s Bandićem

Inače je Čolak službeno nastanjen u Širokom Brijegu, a on i tvrtka kojom rukovodi hrvatskoj javnosti poznati su i zbog interesa kojega su pokazali za ulaganje u Tenis Centar Ive Majoli, svojedobno se izvještavalo kako je Čolak putem kredita planirao investirati više od 23 milijuna eura u projekt koji će nitknuti na jednoj od najatraktivnijih zagrebačkih lokacija. Treba spomenuti i to da je utemeljitelj Feala Bogdan bio prijatelj s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, kojeg je Severina nedavno u intervjuu H-alteru prozvala zbog veza s Popovićem, označivši ga kao dio mreže s kojom ratuje oko skrbništva nad sinom. Zanimljivo je da je dio medija izvještavao i o tome kako je Bogdan bio jedan od onih koji su dali jamčevinu za izlazak pokojnog Bandića iz pritovoa, no on o tome nikada nije govorio jer je bio jedan od poduzetnika koji se nisu željeli medijski eksponirati.

Popovićeva Celanova uložila je pozamašna sredstva i u kupnju nekretnina na Maksimiru, konkretno se radi o poslovnom prostoru, stanu i nekoliko garaža za što je izdvojeno 2,4 milijuna eura, radi se o prostorima tvrtke VMD Standard od koje je Popović uz ostalo kupio peterosoban stan od 273 m2. Vlasnik spomenute tvrtke je Željko Vučemil koji je uz to povezan i sa tvrtkom Ivamil. Ove dvije tvrtke nedavno su podnijele obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju RIZ-Odašiljača u stečaju nakon što su obavile dubinsko snimanje spomenute tvrtke. Interesantno, Popovićeva Celanova kupila je nekretnine i od bivše klizačice Idore Hegel i to na otoku Hvaru, čija se sestra  Velina Oršić povezivala sa Patrikom Šegotom, nedavno privedenim Bandićevim šefom Gradskih groblja. Podsjetimo, bivša dance-pop zvijezda koja se danas bavi poduzetništvom u medije je dospjela kao vlasnica cvjećarskog obrta preko kojega je u zakup dobiča četiri kućice za prodaju na Migoroju za koje je Šegota raspisao javni natječaj. Premda se njena tvrtka Velina Desing uopće nije javila na natječaj cvijeće je mogla prodavati na atraktivnim lokacijama na glavnom zagrebačkom groblju, a sa padom Šetoge aktualizirala se afera koja je u medijima nazvana Kućice 2.

Šegota kojega je Bandić po izbijanju afere zbrinuo u Zagreb parkingu, nedavno se našao u središtu skandala koji nije ni okrznuo ovu bivšu pjevačicu, o kojoj se pisalo kada je Šegota podnio ostavku u vrijeme kada se tek počelo pisati o muljažama s kućicama koje su se odvijale tako što su na javnom pozivu koji je trajao četiri dana izabrane tri tvrtke osnovane na isti dan, dva tjedna prije raspisivanja javnog poziva. Tvrtke su to s istim e-adresama koje su dale identičnu ponudu, koju su potom prepustile drugoj tvrtci da tamo radi i zarađuje, i to baš Velini Oršić, nekadašnjoj dance zvijezdi i sestri Idore Hegel otvorene simpatizerke Milana Bandića. Otvorene simpatije prema Bandiću pokazivao je i doktor Gzim Redžepi koji se s njim nalazio i u trenutku gradonačelnikove smrti, i njega je Severina svojedobno problematizirala, a on svoje prijateljstvo s Popovićem nije pokušavao skriti, kako i bi kada je njegova Celanova u jednom trenutku imala udjele u tvrtci Mega Imobhilen Gzima Redžepija, bliskog suradnika zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, za kojeg je Popović više puta rekao da mu je prijatelj.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.