Foto: Dusko Marusic / CROPIX

Šveđanin htio prevariti Hrvatsku, ali se preračunao: Sad mu prijeti ogromna kazna

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Služba za ugostiteljstvo, pružanje usluga u turizmu i za boravišnu/turističku pristojbu u Područnom uredu Državnog inspektorata u Splitu je nakon obavljene inspekcije odlučila zatvoriti neregistriran ugostiteljski objekt s bungalovima koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu, a njegovi će vlasnici morati vratiti novac koji su ilegalno zaradili u posljednje dvije godine, piše Morski.hr.

Screenshot Booking

Inspekcijski nadzor

“Izvršen je inspekcijski nadzor neregistriranog ugostiteljskog objekta pod nazivom Azalea Wine and Olive Hill u Primoštenu (6 mobilnih kuća i 1 fiksna građevina) dana 4. listopada i 16. listopada 2023. godine, te je zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti („Narodne novine“ broj 61/11, 66/19 – u daljnjem tekstu: Zakon), pružanja usluga i smještaja od strane T.D. SPRING HARVEST d.o.o. Primošten, Podatok 8a, predio Halovac bez zakonom propisanih akata za obavljanje registrirane djelatnosti, odnosno zbog počinjenja prekršaja iz članka 5., stavak 1., podstavak 2 Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, zabranjeno usmenim rješenjem u zapisniku, temeljem članka 9., stavak 2. Zakona obavljanja navedene djelatnosti, a sukladno članku 9., stavku 3. Zakona, dostavljen i pisani otpravak rješenja stranci dana 18. listopada 2023. godine, dok je temeljem članka 9., stavka 4. Zakona rješenje dostavljeno i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te Centru za socijalnu skrb. Nadalje, podnijet je i optužni prijedlog dana 24. listopada 2023. godine i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Šibeniku uz oduzimanje prekršajem stečene imovinske koristi za 2022. i 2023. godinu. Također, sukladno Zakonu, rješenje o zabrani obavljanja navedene djelatnosti upućeno je i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te Centru za socijalnu skrb”, stoji u rješenju Državnog inspektorata.


Ne smije primati rezervacije

Riječ je o ugostiteljskom objektu Azalea Wine and Olive Hill koji na platformi Booking.com ima 85 recenzija i ocjenu 9,8, ali kako se vidi na ovom screenshotu u ovom trenutku ne smije primati rezervacije.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Načelnik Primoštena Stipe Petrina je u razgovoru za Morski rekao da nije upoznat s najnovijim slučajem: “Ne znam zašto te kućice ne smiju biti priključene na struju i vodu, ali ako im je Državni inspektorat nešto našao, onda očito ne mogu raditi legalno”, zaključio je Petrina.

Hrvatski iznajmljivači proplakali od muke: ‘Dužni su nam na tisuće eura’

Usluge smještaja u ovom ugostiteljskom objektu pruža agencija registrirana za poslovanje nekretninama SPRING HARVEST d.o.o. iz Primoštena, a Morski piše da je vlasnik tvrtke švedski državljanin.

 
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.