Foto: Pixabay

SVE ĆE NAPRAVITI DA BI SPRIJEČILI KAOS! Radnicima nude veće plaće, samo da ne bi išli štrajkati

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Njemačka kompanija Deutsche Bahn jučer je svojim zaposlenicima ponudila povećanje plaća, u pokušaju da spriječi nove štrajkove, javlja Reuters.

Radnicima nude do 12 posto veće plaće, uz poseban dodatak od 2.850 eura, kako bi se ublažio učinak rasta inflacije na plaće zaposlenika željezničkog prijevoznika.

Plaće bi trebale narasti do 12 posto u sljedeće dvije godine, s tima da bi najviše (12 posto) dobili najslabije plaćeni radnici, a 8 i 10 posto zaposleni s višim plaćama, navodi se u priopćenju.

Čeka se odgovor sindikata

Sindikat njemačkih željezničara EVG istaknuo je da će sljedećeg tjedna odgovoriti na ponudu, ali do tada neće ništa poduzimati. EVG je u proteklom razdoblju organizirao štrajkove koji su izazvali brojne smetnje u prometu po cijeloj Njemačkoj.

Reuters podsjeća da je sindikat, koji u svom članstvu ima 180.000 zaposlenih u Deutsche Banu, ranije tražio povećanje plaće za 12 posto ili najmanje dodatnih 650 eura mjesečno.

Tada je Deutsche Ban iznio ponudu za povećanje plaće od 10 posto za slabije plaćene radnike i osam posto za one s višim primanjima, uključujući postupno povećanje.

 




 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.