Foto: TikTok/Screenshot

Student iz Zagreba preko noći počeo dobro zarađivati u Americi: ‘Hrvati su kod mene pili besplatno’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Student iz Zagreba Andrej Soldo bio je na programu Work and Travel u SAD-u, a sada je svojim brojnim pratiteljima na TikToku otkrio kako je uspio postati voditelj u jednom kafiću u sklopu hotela i to bez ikakvog iskustva. Kaže, prvi put je otišao na program i odmah na možda najbolju poziciju.

Andrej se prisjeća, bilo je to 2022. kada je prvi put otišao u Ameriku i nije znao što ga čeka. “Trebao sam biti server asistent, no nisu se držali ugovora jer je menadžment tamo grozan. I onda sam morao prihvatiti sve što mi se nudilo samo da počnem raditi. Ponudila mi se pozicija bariste u kafiću, nije mi se sviđalo jer su smjene bile od 06:00 ujutro do 12:00 sati”, počinje priču u videu.

No, odlučio je da će prihvatiti posao, iako, prema vlastitom priznanju, nije imao pojma kako se radi kava, pjena ili išta drugo. No, srećom, sve je brzo pokopčao, a to su primijetili i menadžeri. Dobro je komunicirao s gostima i primio mnoge pohvale.

@andrewsoldo Nisam ni slutio da bi mogao biti menadzer u Americi! Prvi put sam otisao na program i odmah na mozda najbolju poziciju. Nekad bi bolje zaradio od servera, a da sam chillao! #fyp #foryou #foryoupage #hrvatska #serbia #balkan #tiktok #workandtravel #usa #coffee #longvideo #vlog ♬ original sound – Andrej Soldo

Andreja oprali u komentarima: ‘Kava za u*rat se’

“Jednog dana mi je došao menadžer i rekao da ću biti zadužen za sve, za obuku novih zaposlenika, popisivanje stvari koje treba naručiti. Pitao sam hoću li to osjetiti na plaći, a on mi je rekao da ću imati satnicu od 20 dolara plus napojnice. Ljudi moji, ja sam znao izaći s više para nego server u restoranu. Ova pozicija mi je otvorila vrata svim pozicijama u tom hotelu. Doslovno sam sve radio, tražili su me stalno, imao sam najbolji raspored. Pouka priče, ako odete tamo i na početku vam se sve ne svidi, malo se strpite, jer vam zaista može otvoriti brojna vrata, a meni je bilo zakon”, oduševljeno priča Andrej.

Dodaje, kako je bio voditelj u tom kafiću, svi njegovi Hrvati i Balkanci su kod njega mogli piti kave koliko god su htjeli, a da nisu ništa morali platiti. Evo što vam je Amerika, poručuje.

Iako je u komentarima primio brojne pohvale, mnogo je onih koji su oštro kritizirali njegovu vještinu kuhanja kave i pravljenja kreme od mlijeka. “Videi su ti super, ali ta kava i pjena su katastrofa”, “Ovu tvoju kafu ni moja pokojna baba ne bi pila”, “Sve je to super, ali ta pjena, tako se kuhalo u devedesetima. No hejt”, “Kava za u*rat se”, pišu mu.  No, on im veselo poručuje da je na kraju ipak naučio.
HOĆE LI I HRVATSKA PŠENICA ZAVRŠITI U MORU? ‘I nama je bilo tako za vrijeme Domovinskog rata, ali zbog Ukrajine smo izgubili naše najveće tržište’
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.