Foto: Josko Supic / CROPIX

STIŽE KUPCIMA NAJDRAŽI DAN U GODINI! Policija upozorava na prijevare: Na jednu stvar posebno treba pripaziti

Autor: Dnevno.hr

Posljednji dan u studenom kupcima je poznat kao Crni petak/Black Friday, dan kada trgovine širem svijeta pripremaju brojne popuste za kupce.

Iako se na taj dan može naći mnoštvo proizvoda po nižim cijenama, policija upozorava na moguće prevare koje dolaze s njima.

Iz policije savjetuju kupce da koriste trgovine u Hrvatskoj ili drugih država članica Europske unije, jer će tako lakše riješiti eventualne probleme.

‘Plaćajte samo na sigurnom uređaju’

Potrudite se i istražite – provjerite recenzije drugih kupaca prije kupnje, koristite kartice zbog veće šanse za povrat novca, plaćajte samo preko sigurnog pružatelja i kada spojeni na sigurnu internetsku vezu i sa sigurnog uređaja (izbjegavajte besplatni ili otvoreni WiFi)”, poručuju u MUP-u.

Foto: MUP

“Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača – ako ne odgovara, obratite se svojoj banci, čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode – ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito”, upozoravaju iz policije.

Policija također savjetuje kupce da plaćaju samo na sigurnom uređaju, odnosno kupci trebaju redovito ažurirati operativni sustav i sigurnosni softver. Savjetuju građane i neka dobro razmisle ako prime oglas kojim ih netko obavještava da su osvojili nagradu jer možda umjesto nagrade osvoje zlonamjerni softver.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.