Pixabay

STIŽE KRAJ AMERICAN EXPRESS KARTICAMA: Evo koja će ga zamjeniti

Autor: Dnevno.hr

American Express (AmEx) kartice, čiji je izdavatelj PBZ Card do kraja ove godine će biti zamijenjene novim Visa karticama, izvjestili su iz Privredne banke Zagreb.

U priopćenju ističu:

“Do kraja 2019. godine svi dosadašnji i novougovoreni korisnici American Express kartica dobit će novu Visa karticu PBZ Carda, s kojom će u kontinuitetu nastaviti koristiti sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje ima njihova American Express kartica te dodatne, nove funkcionalnosti i pogodnosti koje donosi Visa kartica”.

Riječ je o novom, posebno razvijenom i inovativnom kartičnom proizvodu s jedinstvenim karakteristikama na tržištu. Suradnja s Visom, kao jednim od najsnažnijih kartičnih brendova u svijetu, a s kojom je PBZ danas potpisao ugovornu dokumentaciju o proširenju poslovne suradnje, rezultat strateškog usmjerenja PBZ Carda da svojim korisnicima i poslovnim partnerima i u budućnosti omogući najbolju kartičnu uslugu i pogodnosti.

“Visa kartica od izdavatelja PBZ Carda, kao jedinstvena i nova Visa kartica na hrvatskom tržištu, bit će dostupna svim zainteresiranim korisnicima neovisno o poslovnoj banci u kojoj imaju otvoren račun”, rekli su iz PBZ-a.

AmEx kartice PBZ Carda mogu se u potpunosti koristiti do 31. prosinca ove godine.

PBZ Card je u siječnju prošle godine priopćio da je slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utječu na održivost licencnog poslovnog modela izdavanja i prihvata American Express kartica, kompanija American Express donijela poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU. Stoga su otkazali sve modele takve suradnje te dodjeljivanje prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama. Odluka se odnosi na sve licenčne partnere American Expressa u EU, uključujući i PBZ Card.




PBZ Card je društvo je u potpunom vlasništvu PBZ-a, s oko pola milijuna izdanih AmEx kartica, 50 tisuća prodajnih mjesta u Hrvatskoj, oko 35 tisuća instaliranih POS uređaja i tržišnim udjelom većim od 30 posto te su u tom segmentu “vodeći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u zemlji”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.