STARI NAČIN KUPOVANJA ODLAZI U POVIJEST: Zaboravite na blagajne, kartice i novčanike, ovo je nešto od čega će vam se zavrtjeti u glavi

Autor: Ivana Jurišić

Tesco će danas otvoriti svoju prvu trgovinu bez blagajni u središtu Londona. Najveći britanski trgovac na malo je rekao da je njihova londonska trgovina preuređena kako bi kupcima omogućila kupovinu i plaćanje bez skeniranja proizvoda ili plaćanja na blagajni.

Novi format, poznat kao GetGo, slijedi način kupovine koji već godinama postoji u Amazonovim trgovinama.

Tako će kupci će s aplikacijom Tesco.com moći pokupiti namirnice i izaći bez plaćanja, piše BBC.

Tesco je rekao da će “kombinacija kamera i senzora za mjerenje težine” utvrditi što su kupci pokupili i naplatiti im proizvode izravno putem aplikacije kada napuste trgovinu.

Dio Tescovog osoblja je mogao koristiti novi sustav u trgovini u svom sjedištu u Welwyn Garden Cityju, ali ovo je prvi put da je dostupan stalnim kupcima.

“Naša najnovija inovacija kupcima pomaže uštedjeti vrijeme koje bi inače proveli na blagajni i jedva čekamo vidjeti kako će reagirati na novi način kupovine”, rekaonje “Kevin Tindall, direktor tvrtke Tesco Convenience.

Tesco nije jedini supermarket koji u Velikoj Britaniji eksperimentira s novom tehnologijom.




Richard Lim, izvršni direktor grupe analitičara maloprodaje Retail Economics, govori kako Tescov potez odražava novi razvoj industrije.

Amazon, koji je novu tehnologiju uveo 2018. godine u Seattleu, sada u Londonu ima tri svoje trgovine gdje kupci kupovinu mogu obaviti bez novčanika.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.