AP Photo/Nam Y. Huh/Guliver

STARI NAČIN KUPOVANJA ODLAZI U POVIJEST: Poznati trgovački lanac najavljuje revoluciju u plaćanju na blagajnama

Autor: Dnevno.hr

Njemački lanac trgovina Aldi Süd najavljuje revoluciju u plaćanju na blagajnama. Ovaj diskontni div je u priopćenju u srijedu objavio kako uvodi dva nova koncepta blagajne koji kupcima trebaju olakšati kupovinu, a jedan od njih su i “duple blagajne”. Novi sustavi prethodno su testirani u pilot projektu, javlja Fenix magazin.

Direktor nacionalnih prodajnih operacija u Aldi Süd André Giesen objašnjava kako su registri za samostalnu blagajnu idealni u malim trgovinama koje su nalaze u blizini škola i uredskih prostora kako bi se izbjegla gužva i mogući redovi na blagajnama.

U priopćenju se navodi kako će sve poslovnice Aldi Süd postupno opremiti s barem jednom proširenom blagajnom na kojoj se mogu brinuti o dva kupca u isto vrijeme. Ove produžene blagajne će imati dvostruko okno za robu s dva odvojena EC terminala i pisačima računa. Kupcima će na ovaj novi način trebao dati više vremena za pakiranje. Inovacije bi se trebale implementirati u prvom kvartalu 2023.

Drugi njemački supermarketi i diskonti također isprobavaju nove koncepte kupovine i plaćanja. Rewe, Netto i Edeka već neko vrijeme imaju samoposlužne blagajne, a Lidl ih trenutno testira u odabranim poslovnicama u Portugalu i Francuskoj. U trgovinama Penny i Rewe možete čak i skenirati robu svojim pametnim telefonom dok kupujete, a platiti tek kasnije na blagajni.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.