Foto: Francis Dean/Dean Pictures, Guliver Images

STARI NAČIN KUPOVANJA ODLAZI U POVIJEST: Evo o kakvim promjenama razmišljaju poznati trgovački lanci

Autor: Dnevno.hr

Njemački trgovački lanci Aldi i Lidl spremaju se uvesti velike promjene u svom poslovanju. Njemački mediji pišu kako ova dva velika lanca u budućnosti namjeravaju intenzivnije koristiti usluge samostalnog skeniranja proizvoda pomoću aplikacije. Pretpostavlja se da bi sličan način kupovanja trebao usvojiti i drogerijski brend dm, pišu njemački mediji.

Automatske opcije plaćanja kao što su samouslužne blagajne već su dostupne u nekim supermarketima i trgovinama namještajem u Njemačkoj, piše Fenix magazin.

Kako izvještavaju njemački mediji, Aldi i Lidl sada također žele napraviti korak u smjeru veće automatizacije: Scan&Go kupnja bi u budućnosti navodno trebala biti moguća u svim poslovnicama.

U praksi to znači da kupci posebnom aplikacijom određene trgovine skeniraju proizvod ili hranu koju stavljaju u košaricu dok još kupuju. Dok dođu na blagajnu, kupljeni proizvodi su već evidentirani.

Njemački mediji su za očekivanu inovaciju saznali putem oglasa za posao Aldi Süda gdje se traži analitičar koji će planirati “uvođenje aplikacije Scan&Go u više od 7.000 poslovnica diljem svijeta”.

Aldi nije htio ni potvrditi ni demantirati te planove, već su samo rekli da će pratiti tržište i provjeriti koliko im opcija Scan&Go odgovara.

U susjednoj Švicarskoj Aldi Süd već godinu dana nudi aplikaciju Scan&Go.




Popularni trgovački lanac Lidl također planira uvesti “Shop&Go” opciju za kupovinu. Međutim, Lidl International također nije konkretno odgovorio na novinarski upit već je samo odgovorio da razmišljaju o uvođenju “inovativnih opcija za blagajne”.

Jedini koji je novinarima službeno potvrdio razvoj Scan&Go metode kupovine je dm. Takav sustav je već isproban, ali ga je koristilo samo nekoliko kupaca.

 




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.