Foto: Rob Kim/Getty Images for Bantam Bagels)/Wochit

STANOVNICI VELIKE JABUKE POSTAJU NERVOZNI ZBOG NESTAŠICA JEDNE NAMIRNICE: ‘Ovo nije dobro, nikako ju ne možemo nabaviti‘

Autor: Dnevno.hr

Pandemije koronavirusa je u cijelom svijetu uzrokovala probleme s isporukom, nabavom, i općenito s prijevozom živežnih namirnica. Tako je i New Yorku, gdje se očekuje nestašica jedne od najvažnijih poslastica građana ovog grada, bagela. Prije nego što su došli u Ameriku s židovskim imigrantima, bageli su bili popularni u Europi 400 godina, a od 1872. godine se prave i sa sirnim namazom.

New York Times piše kako nema upravo te namirnice, kremastog sira, bez kojeg se ni ne može zamisliti tradicionalni bagel.

Pedro Aguilar, vlasnik Pick-a-Bagel franšize koja ima nekoliko poslovnica na Manhattanu, napominje kako je situacija loša i kako od ponedjeljka više neće imati s čim prodavati svoja peciva ako negdje ne uspije pronaći kremasti sir.

Zalihe za samo nekoliko dana

Pedro nije jedini. Takvih kao on u New Yorku je mnogo jer prodavači peciva u tom gradu u samo par tjedana potroše pola tona kremastog sira.

Menadžer prodavaonice Zabar, Scott Goldshine, je u istim problemima. Zvao je osam dobavljača bez dobrog rezultata. On ima rezervi sira za još 10 dana i nakon toga ništa.

Vlasnik druge prodavaonice, F&H Dairies, Joseph Demma, za New York Times kaže kako mu se ovako nešto nije dogodilo u tri desetljeća rada.

I oni koji uspiju naći sastojak, dobiju manje. Tako je Christopher Pugliese, vlasnik Tompkins Square Bagelsa, umjesto standardne velike posude, gotovo bačve sira, dobio nekoliko pakiranja od svega kilograma.




Kremasti sir nije jedina namirnica s kojom prodavači imaju problema. Nedostaje maramica, čaša za kavu i Gatorade sokova, ali ipak nisu očekivali da će im nedostajati uz pecivo najvažnije namirnice.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.