Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Srbi bijesni zbog novih cijena parkinga u Dubrovniku: ‘Deru turiste na živo’

Autor: I.G.

U Dubrovniku su od 1. svibnja na snazi nove cijene parkinga. Dnevna parkirna karta je 100 eura, a posjetitelji će za jedan sat u blizini starog grada morati platiti 10 eura.

Cijene je objavio Dubrovački sanitat, a variraju ovisno o zoni i mjesecu u kojem posjećujete ovaj grad. U nultoj zoni za sat parkiranja u sezoni (od svibnja do rujna) gosti plaćaju 10 eura. U prvoj i trećoj zoni je 1,30 eura, umjesto dosadašnjih 0,70 eura. U drugoj zoni jedan sat košta 6,60 eura. Višesatna karta na Pilu (nulta zona) košta 106,18 eura, a od 1. svibnja 199,08 eura.

Turisti koji su već posjetili ovo hrvatsko ljetovalište izrazili su nezadovoljstvo novim cjenikom. Višesatna karta u prvoj zoni je 17,25 eura, a u drugoj 132,70 eura. Prije mjesec dana bila je 53,09 eura.

Foto: Dubrovački sanitat

Cijena dnevne karte

Dnevne karte potvrđuju da će posjetitelji Dubrovnika morati “duboko kopati u džep” ako žele parkirati u neposrednoj blizini ulaza u stari grad.

Naime, u sezoni dnevna karta iznosi 199,10 eura u odnosu na dosadašnjih 106,20 eura. U drugoj zoni dnevna karta je 132,70 eura, a u trećoj 17,30 eura.

Mladić tvrdi da je život u Americi prevara, pokazao svoju plaću: Ovo su stvarni troškovi života
‘Dubrovnik je danas nepodnošljiv’

Ova vijest naljutila je čitatelje portala Kurir, koji su u komentarima izrazili svoju ljutnju: “Što se mene tiče, moglo bi biti i 2000 eura…ne planiram više nikad ići tamo. Bio sam kao kad sam bio mlađi više puta, vidio sam, okupao se… lijepo je, ali nije nešto zbog čega se pada na d*pe. I Kotor bi bio tako lijep da se dobro održava…a i Budva vjerojatno. Ništa posebno, osim deranja turista na živo!”, stoji u jednom komentaru.

“Točno. Dubrovnik je danas nepodnošljiv. Nekada se u staroj gradskoj jezgri živjelo, a danas je sve podređeno turistima. Još uvijek remek-djelo, ali izbjegavajte godišnje doba, posebno ljeto, besmislen gubitak vremena”, napisao je još jedan komentator.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.