Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘SPREMAN SAM NA POSLJEDNI KORAK!’ Todorić šokirao priopćenjem: ‘Moja obitelj, suradnici i prijatelji se nalaze pod stalnim pritiskom policijske države’

Autor: Dnevno.hr/D.R.

Nakon što je prošlog DORH opet podignuo optužnicu u slučaju Agrokor protiv bivšeg vlasnika Ivice Todorića i još 14 suoptuženih, među kojima su i njegovi sinovi, uslijedila je nova reakcija “Gazde”.

Poslao je novo priopćenje u kojem je najavio pokretanje postupka protiv tzv. skupine Borg, i to u SAD-u i Velikoj Britaniji. Osim ‘borgovaca i njihovih nalogodavaca’ Todorić na optuženičkoj klupi želi vidjeti i predstavnike ruskih banaka, Sberbanke i VTB-a.

“Spreman sam na posljednji korak u borbi za istinu vezano uz aferu Agrokor. U svjetlu potpune kontrole DORH-a od strane korumpiranih političkih poluga u Republici Hrvatskoj, odlučio sam: Pokrenuti u kratkom roku postupke u Americi i Velikoj Britaniji protiv članova kriminalne grupe ‘Borg’, njihovih nalogodavaca, te ruskih banaka SBER i VTB – entiteta pod međunarodnim sankcijama. Isto tako podnijeti ću odštetne zahtjeve u milijardama kuna”, napisao je.

Klan je stajao iza otimanja privatne imovine

“Postupci će biti vođeni od strane afirmiranih bivših javnih tužitelja navedenih država a koji su zasnovani na već objavljenim detaljnim pravnim analizama dostupne dokumentacije a koja sugerira da su gore navedeni kao udruženi klan stajali iza otimanja privatne imovine i teških kršenja kaznenog prava. Detalji kaznenih postupaka pokrenutih od strane mojih zastupnika će biti dostupni široj javnosti u mjeri dozvoljenoj po primjenjivom pravu”, dodaje. Ali već sada je sigurno da će u naredna dva tjedna biti važnih informacija.

“Moja obitelj, suradnici i prijatelji se nalaze pod stalnim pritiskom policijske države, uzurpiranog DORH-a i manipuliranih medijskih izvještaja od trenutka od kada smo rekli ‘Ne’ bezvlašću, korupciji i kriminalu. Dovoljno za progon moje djece i unučadi je bilo to što kao direktor kompanija (koje su u svom sustavu zapošljavale preko 60 tisuća ljudi) nisam bio spreman potpisati uništenje i protupravni prijenos moje privatne imovine na kriminalne grupe i ruske banke koje su pod međunarodnim sankcijama.

Bacaju prašinu u oči narodu i rasipaju novac od poreza

Kako bi se kriminal i korupcija opravdali, vlast već godinama u javnosti plasira užasavajuće neistine, te politički prisiljavala frivolne sudske postupke zasnovane na malicioznim konstrukcijama. Od 2017. do 2022., svi sudski postupci protiv moje obitelj, suradnika i prijatelja su odbijeni od strane sudova. Izražavam svoju građansku zahvalnost profesionalnosti onom djelu sudova koji su se suprotstavili uzurpaciji moći i vlasti, te sude po pravu i pravdi.

U svakoj pravnoj državi, navedene odluke sudova bi stavile točku na ovu temu, i prebacile se na one koji su doista počinili kaznena djela po primjenjivom pravu – ali to ne vrijedi u slučaju Hrvatske, države u kojoj se mali broj moćnika bori za opstanak na vlasti koji ih štiti od kaznenih postupaka. Iz tog razloga je, po navodima medija, prošlog tjedna, ponovo pokrenut isti postupak koji je već prethodno odbijen od stane sudova. Bacaju prašinu u oči narodu i rasipaju novac od poreza!”, zaključio je  Todorić.




Autor:Dnevno.hr/D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.