Pixabay

Španjolska zrakoplovna kompanija Iberia ponovno leti za Zagreb i Dubrovnik

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Španjolska nacionalna aviokompanija Iberia potvrdila je kako planira svoj povratak u Dubrovnik i Zagreb već u ožujku ove godine.

Realizacija letova ovisit će o restriktivnim mjerama i epidemiološkoj situaciji.

Iberia je u ljetnoj sezoni 2020. prometovala tek na jednoj liniji prema Hrvatskoj, povezujući Madrid s Dubrovnikom. Sve ostale linije prema hrvatskim zračnim lukama prošlog ljeta zbog niske potražnje nisu prometovale, objavio je Croatian Aviation.

Linija Madrid – Zagreb – Madrid ima najavljen prvi let za 27. ožujak. Kompanija planira prometovati na ovoj liniji tri puta tjedno do kraja travnja, uglavnom petkom, subotom i nedjeljom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 i A321.

U razdoblju od kraja ožujka do početka svibnja kompanija planira ponuditi više od 5.700 sjedala između Zagreba i Madrida. Povećanje broja tjednih letova očekuje se od sredine svibnja, dok bi u Iberia u špici ljetne sezone trebala prometovati na ovoj liniji minimalno jednom dnevno.

Linija Madrid – Dubrovnik – Madrid s prometovanjem bi trebala krenuti nešto ranije, 25. ožujka. I na ovoj liniji kompanija u početku planira tri tjedna leta, no već sada postoje određeni datumi s ad-hoc letovima i na druge dane u tjednu.

U razdoblju od kraja ožujka do početka svibnja kompanija planira gotovo 20 povratnih letova na ovoj liniji, a dostupno je i nešto više sjedala u prodaji u odnosu na zagrebačku liniju, više od 6.500!




Podsjećamo, Iberia u ljetnom redu letenja prošle godine nije prometovala prema Zagrebu, Splitu i Zadru, a sudeći prema trenutnom rasporedu, ove će godine prometovati prema Dubrovniku i Zagrebu. No, promjene su još uvijek moguće, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.