Slab interes za Cro karticu: Samo jedna ponuda s popustima! Nudi je restoran u Zadru

Autor: dnevno

Ministarstvo turizma u petak je na svojim web stranicama objavilo informacije o Hrvatskoj turističkoj kartici, kao i poveznice za web stranicu te kartice, na kojoj je zasad uz upute gdje i kako se izdaje objavljena samo jedna ponuda pružatelja usluga s popustima, i to jednog restorana iz Zadra.

Iako danas objavljene informacije o kartici na webu Ministarstva turizma nisu nove nego se zapravo ponavljaju prijašnje o tome tko, gdje i kako može dobiti i izdavati karticu, postavljeni su linkovi na web stranice “cro” kartice i Hrvatske poštanske banke (HPB), koja je za sada jedina banka koja ju izdaje.

Podsjeća se pritom da je riječ o projektu hrvatske Vlade i Ministarstva turizma koji se provodi radi povećanja potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu, uz napomenu da se na web stranicama hrvatskaturistickakartica.hr nalaze informacije o kartici i pogodnostima koje se nude njezinim vlasnicima uz poruku “Istraži Hrvatsku”.

No, na tim zasebnim stranicama od pogodnosti za sada je objavljena samo ponuda jednog zadarskog restorana, koja je u sklopu regije Dalmacija, dok u tri ostale regije – Kontinentalna Hrvatska, Lika i Gorski kotar te Istra i Kvarner nema nikakvih ponuda, nego ‘klik’ na te regije vodi samo na opće informacije i obrasce koje trebaju popuniti i poslati zainteresirani pružatelji usluga.

Na web stranici HPB-a za karticu navode njezin naziv “Cro Visa Card” i da time podupiru domaći turizam i ugostiteljstvo uz osnovne informacije o kartici.

“Cro Visa kartica je debitna kartica, za koju se mogu odlučiti svi poslodavci, obrtnici ili samozaposlene osobe te svojim zaposlenicima uplatiti naknadu do 2.500 kuna godišnje namijenjenih podmirivanju troškova ugostiteljskih i turističkih usluga bilo gdje u Hrvatskoj. Korisnici čiji poslodavci odluče isplatiti naknadu za odmor putem CRO Visa kartice mogu zatražiti otvaranje transakcijskog računa za posebne namjene i izdavanje kartice u bilo kojoj poslovnici HPB-a”, navode na stranici HPB-a.

SEZONA IDE SPORIJE OD OČEKIVANOG ‘Zbog našeg neodgovornog ponašanja ugrozili smo turizam, zabili smo autogol!’




Iz MINT-a u petak podsjećaju još i da 2.500 kuna neoporezivoga primitka godišnje poslodavci mogu isplatiti svojim radnicima za troškove unutar turističke ponude, odnosno za plaćanje usluga smještaja i hrane i pića u ugostiteljskim objektima, putničkih agencija i touroperatora, paket aranžmane kao i za boravak u objektima privatnih iznajmljivača te za najam brodova (charter).

Iz Ministarstva turizma su ranije objavili da je za početak realizacije kartice – srpanj ove godine, naručeno iz tiska oko 40 tisuća tih kartica, pri čemu su i oni, kao i iz turističkog sektora, kazali da ove godine ne očekuju puno od tog projekta ni od poslodavaca koji trebaju uplatiti novac radnicima, a ni od sektora tj. pružatelja usluga, koji se svi, kao i radnici, bore s problemima u poslovanju zbog koronakrize.




S druge strane, iz HPB-a se u petak nije moglo doznati ima li zahtjeva radnika za tu karticu ili ne, odnosno ima li ili nema poslodavaca koji su uplatili nekome iznos na tu karticu.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.