fbpx
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

SINDIKATI NAPRAVILI DOBAR POSAO: Radnicima uz plaću osigurali još najmanje 5.600 kn nagrade

Autor: Dnevno.hr

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) je u Jadranu d.d. Crikvenica poslodavcem dogovorio da se honoriraju radnici za uspješno odrađenu vrlo izazovnu sezonu.

Novi list piše kako će i stalnim i sezonskim radnicima, koji će 22. prosinca ove godine biti u radnom odnosu, biti isplaćena božićnica u maksimalnom neoporezivom iznosu od 3.000 kuna, potom neoporeziva nagrada u visini 2.000 kuna neto, uz što radnici ostvaruju i pravo na dar u naravi u maksimalnom neoporezivom iznosu od 600 kuna, a roditeljima djece do petnaeste godine starosti za svako će se dijete također isplatiti i maksimalno neoporezivi iznos od 600 kuna po djetetu.

Voditelj riječkog ureda SIKD-a Vedran Sabljak napominje kako je ovim isplatama radnicima do kraja godine osigurano minimalno još 5.600 kuna dodatnih primanja te podsjetio na povećanje osnovice plaće tijekom ljeta.

Osnovica za obračun plaće povećan za 6 posto

Naime, temeljem sporazuma Sindikata i poslodavca od 1. Iipnja do 30. rujna osnovica za obračun plaće povećana je za 6 posto, a za radnike koji su odradili puni fond sati još dodatno 4 posto, pa je plaća radnika tijekom sezone bila do 10 posto viša u odnosu na uobičajenu.

Također, svim radnicima je u srpnju, kolovozu i rujnu isplaćena nagrada u visini od tisuću kuna neto za svaki mjesec, odnosno sveukupno 3.000 kuna, kazao je Sabljak te dodao da je Uprava Jadrana pokazala da joj je stalo i do zdravlja radnika, pa je s osiguravateljem Croatia osiguranje ugovorila program dodatnog zdravstvenog osiguranja za sve stalno zaposlene radnike.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.