Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

SAD KAD ODLAZE BOGATI STRANCI, TURISTIČKIM DJELATNICIMA DOBRI I HRVATI: Iskoristite priliku i rezervirajte jeftiniji smještaj na Plitvicama i Brijunima

Autor: Dnevno.hr

Iako za tjedan dana počinje mjesec, a učenici širom Europe su se vratili u školske klupe, Hrvatska je još uvijek puna turista i na Jadranu ih se odmara čak 470.000. Usprkos dobrim rezultatima, Hrvatska turistička zajednica za listopad planira akciju Mjesec hrvatskog turizma.

Naime, iz HTZ-a jeftinijim smještajem, ulaznicama ili popustima u restoranima žele privući domaće goste u listopadu.

Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, za Dnevnik.hr ističe kako im je cilj produžiti posezonu i potaknuti domaće goste da koriste godišnji odmor da upoznaju Lijepu našu i da na taj način doprinesu povećanju turističkog prometa u ovoj godini.

U sklopu akcije moći će se rezervirati jeftiniji smještaj pa će se tako u listopadu moći jeftinije moći na Brijune i Plitvička jezera koji su zbog visokih cijena smještaja često izvan dohvata platežne moći većine hrvatskih građana.

Tomislav Kovačević iz NP Plitvička jezera je rekao da misli da će i ove godine imati veliki interes i da su pripremili dobre ponude za goste.

Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja, kaže da iako ugostitelji nemaju financijsku računicu, imaju onu promotivnu

Iako nije toliko zaživjela, Hrvatska turistička kartica je još jedan način koji građanima olakšava putovanje.




Hrvatska turistička kartica projekt je Vlade RH i Ministarstva turizma i sporta s ciljem povećanja potrošnje hrvatskih građana u ugostiteljstvu i turističkim sadržajima na području cijele Republike Hrvatske. Novčana sredstva, u iznosu do 2500 kuna neoporezivoga primitka godišnje, poslodavci mogu isplatiti svojim radnicima, a kojima nositelj turističke kartice može tijekom godine podmirivati svoje troškove za korištenje usluga i proizvoda unutar turističke ponude. Tako turističkom karticom možete plaćati usluge smještaja i konzumaciju hrane i pića u ugostiteljskim objektima, usluge putničkih agencija i turoperatora, paket aranžmane, boravak u objektima privatnih iznajmljivača te najam brodova – jednom riječju, na svim mjestima koja prihvaćaju plaćanje bankovnim karticama.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.