Foto: Ante Cizmic / CROPIX/Pixabay

Radnici ove tvrtke su se izborili za povišicu od 32 posto: Pogledajte što su morali napraviti za to

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Kaštelansko komunalno poduzeće “Zeleno i modro” je potpisalo kolektivni ugovor koji donosi značajna povećanja plaća radnicima, posebno onima s najnižim primanjima, koji su angažirani na prikupljanju i odvoženju otpada. Povećanja će se kretati od sedam do impresivnih 32 posto, ovisno o platnom razredu, piše Slobodna Dalmacija.

Direktor “Zelenog i modrog”, Alen Lučić, pozdravio je osnivanje sindikata, smatrajući to znakom zrelosti tvrtke i priznavanjem osnovnih prava radnika. Kolektivnim ugovorom definirana su različita prava radnika, uključujući porast osnovne bruto plaće te dodatke za posebne i otežane uvjete rada, rad noću, prekovremeni rad i rad nedjeljom i blagdanom.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Teško nalazili radnike

Posebna pažnja posvećena je radnicima u najnižem platnom razredu, s ciljem očuvanja kvalitetnih radnika na najzahtjevnijim poslovima.

“U posljednje vrijeme imamo poteškoća s pronalaženjem radnika na najtežim poslovima, a dio ljudi nas je i napustio u potrazi za bolje plaćenim poslovima. Kako bismo zadržali kvalitetne radnike, odlučili smo da najveće povećanje plaća imaju radnici koji su najvažniji za poslovanje tvrtke, a to su oni koji rade na odvoženju otpada”, naglasio je direktor Lučić.

Mogli bismo plakati za kunom, Hrvati upozorili na veliki problem: ‘Primijetio sam nešto opasno’

Lučić je također istaknuo visoke standarde usluge prikupljanja otpada koje već pruža grad Kaštela, s visokom stopom odvajanja. Vjeruje da će ova inicijativa dodatno potaknuti radnike na još odgovornije izvršavanje njihovih svakodnevnih zadataka.




 

 




 

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.