Foto: Pixabay

PUTNICI NA TEŠKIM MUKAMA: British Airways otkazao sve letove za London

Autor: Dnevno.hr

British Airways je otkazao čak 15 povratnih letova najavljenih za veljaču ove godine između Londona i Zagreba, pravdajući taj potez niskom potražnjom na koju direktno utječe pandemija koronavirusa, piše Croatian Aviation.

Ova britanska zrakoplovna kompanija trenutno planira povratak u Zagreb zadnjeg dana veljače, kada bi prema Londonu trebala opet letjeti četiri leta tjedno, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Podsjećamo, od 27. siječnja Velika Britanija ukida većinu strogih mjera te testiranje drugog dana od dolaska u zemlju više neće biti obavezno. Očekuje se da će olakšavanje strogih mjera omogućiti veće kretanje putnika, no teško je za očekivati da će potražnja toliko drastično porasti u ovim zimskim mjesecima koji su uglavnom bili loši i u godinama prije izbijanja globalne pandemije.

To ne znači da Zagreb nije povezan s glavnim gradom Velike Britanije jer Irski Ryanair trenutno povezuje London Stansted i Zagreb 5 puta tjedno, svakog dana u tjednu osim utorkom i srijedom, dok Croatia Airlines povezuje London Heathrow i Zagreb 4 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote.

Redovne operacije British Airwaysa između Zagreba i Londona možemo očekivati tek u ljetnom redu letenja, no tada se fokus ovog avioprijevoznika seli na obalu, u Dubrovnik, Split i Pulu.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.