Picasa

PRVI FESTIVAL PELJEŠKIH PODRUMA Mjesec dana vinskog hedonizma

Autor: Sanja Plješa

Na Pelješcu se od 15. svibnja do 15. lipnja održava Festival peljeških podruma.

Vinarije, brodari, školjkari, obiteljska-poljoprivredna gospodarstva, restorani i konobe…, njih 53 s čitavog poluotoka uključilo se u do sad najveću manifestaciju na Pelješcu koja s optimizmom otvara turističku sezonu.

“Veseli nas što se veliki broj vinara uključio u Festival kojem je u fokusu plavac mali, zaštitni znak našeg poluotoka i jedan od najvećih vinskih brendova u Hrvatskoj. Sva istraživanja potvrđuju da je eno-gastro ponuda među prva tri motiva dolaska turista u našu zemlju, a naše vinsko carstvo s poznatim vinogorjima poput Ponikava, Dingača i Postupa, postalo je prava turistička atrakcija i to ne samo za ljubitelje vina. U sklopu Festivala 4. i 5. lipnja organiziramo tradicionalne Dane otvorenih vrata peljeških podruma, manifestaciju koja se inače održava u prosincu. Nadamo se da će i ova lipanjska verzija postati još jedna tradicionalna vinska fešta”, rekao je Slobodan Rosić, tajnik udruga Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac.

U projektu sudjeluju sve četiri pelješke turističke zajednice

Direktorica Turističke zajednice općine Ston Fani Slade, istaknula je kako u ovom projektu sudjeluju sve četiri turističke zajednica s Pelješca – uz stonsku, Turističke zajednice općina Janjina, Orebić i Trpanj, a ideja se realizirala u suradnji s tvrtkom Feel IQM.

Dodala je kako Festivala ne bi bilo bez podrške udruga Stonski školjkari, Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac te Stonskih zidina, Solane Ston i Pomorskog muzeja u Orebiću.




“Vodili smo računa o epidemiološkim mjerama pa za vrijeme manifestacije nema masovnog okupljanja, a popratni program poput vinskih radionica i konferencija planiramo održati online putem. Također preporučujemo svim posjetiteljima da dolazak u vinariju, OPG, restoran ili konobu prethodno najave. Vjerujemo kako će iduće godine pandemija biti iza nas pa će drugo izdanje Festivala peljeških podruma nuditi bogat zabavni i edukativni program”, naglasila je Fani Slade.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.