Foto: Unsplash

Prodao auto i s par tisuća eura otišao u Austriju: Danas zgrće milijune u svom biznisu

Autor: M.P.

Almir Džakulić je prije skoro 20 godina iz rodnog Cazina otišao u Austriju, a danas je uspješan poslovni čovjek, vlasnik respektabilne prijevozne tvrtke čiji se godišnji promet broji u milijunima eura.

Prisjeća se, u Cazinu je svoj auto prodao za 2500 eura i sa suprugom i djetetom došao u Austriju. “Od te pozicije do ugleda kojeg sada uživam, prošao sam mnogo toga. Sjećam se da smo na početku spavali na podu, kasnije sam se i razbolio, doživio i tešku ozljedu na radu, ali nikada nisam pomislio da odustanem. Danas uživam ugled o kojem sam nekada sanjao“, počeo je svoju priču za Senzor.

Ukratko je opisao kako je postao to što je danas. Po dolasku je s ocem radio građevinske poslove, ali su mu ambicije bile velike. “Kroz rad sam shvatio da keramika koju postavljamo nije dobro plaćena koliko bi mogao zaraditi radeći na restauraciji, te sam upisao Akademiju i nastavio raditi da bih prehranio obitelj“, objašnjava.

Foto: Senzor.ba/Screenshot

Teška nesreća na prvom poslu

Akademiju je uspješno završio i savladao tehnike restauracije, te dobio prvi posao – restauriranje starog hotela u Austriji. Okupio je ekipu i na samom početku doživio gadnu nesreću.

“Uslijed starosti je greda hotela pukla, a ja sam ostao zatrpan. Utvrdili su mi teške ozlijede i lomove, čak sam devet mjeseci bio u bolnici. Po izlasku iz bolnice, socijala koje sam dobivao nije bila dovoljno za život i na svoju odgovornost sam od liječnika tražio da mi prekine bolovanje i preporuči najjače analgetike, kako bih nastavio raditi. Tada sam našao posao u lageru i tu sam odlučio da će mi život ići u drugom smjeru“, ukratko opisuje.

Radeći u lageru na istovaru i pretovaru robe, shvatio je da ne želi više raditi za druge, te odlučuje otkupiti kamione i biti „sam svoj gazda“. Tako je 2009. godine osnovao firmu A.L.F.A. Transporte. Prva tri kamiona je kupio na kredit, prve godine nije zaradio ništa, no to ga nije pokolebalo.

Hrvata zbunila situacija s cijenama u dućanu: ‘Tko nije pažljiv, plati više za manje’
Posao se širio, kupio je kamione i otplatio kredite

Nažalost, zbog velike razine stresa i teškog rada opet je završio u bolnici s preporukom za hitnu operaciju želuca koju je odbio kako bi mogao disponirati utovare.

“Posao se kasnije širio, zaposlio sam radnike, otplatio kredite, te kupio nove kamione i opremu. U međuvremenu sam sa suprugom dobio još troje djece, kupio kuću i posvetio se administrativnom dijelu posla”, ukratko je opisao svoj poslovni put.
Uzgajaju omiljeno povrće na poseban način i odlično zarađuju: ‘U našoj sredini sve raste’

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.