Foto: Guliver, Ilustracija

Prizor u hrvatskom trgovačkom lancu zgrozio kupce: ‘Hoće njih već jednom zatvoriti?’

Autor: F.F

Na Facebook stranici “Halo, inspektore” objavljene su fotografije koje je snimio jedan čitatelj u Plodinama. Fotografije nisu bile nimalo ugodne, a radilo se o tortelinima kojima je istekao rok trajanja krajem prosinca 2023. godine. Tjestenina se potpuno raspala te je bila puna crva.

Udruga za zaštitu potrošača “Halo, inspektore” je istaknula kako su Alibert tortelini s pršutom, koje plasira trgovački lanac Plodine preko tvrtke Intercommerce iz Umaga, u lošem stanju. Rok trajanja je prošao još u prosincu, tijesto je bilo pokvareno, a u pakiranju su se razmnožili crvi, no proizvod se i dalje prodavao.

Udruga je pozvala potrošače da budu oprezni kod kupovine Alibert tortelina u pakiranju od 250 g s oznakama L088 B i L078 B. Plodine su odmah reagirale na objavu i distributeru tjestenine za Hrvatsku, tvrtki “Intercommerce” iz Umaga, zatražile su povlačenje tih serija iz prodaje.

Neugodne fotografije

“Nakon naše objave o Aliberti suhim tortelinima (s mesom i s pršutom) u pakiranju od 250 g s rokom trajanja do kraja prosinca 2023. godine oznake L088B i L078B koji su se raspali, u sebi sadrže crve i nisu više za konzumaciju čak ni poslije termičke obrade, prema Plodinama je promptno reagirao i distributer te tjestenine za Hrvatsku, tvrtka “Intercommerce” iz Umaga:

“S obzirom da mi robu dostavljamo samo s ispravnim rokovima molimo da odmah povučete iz prodaje takve stare proizvode,” zatražili su od trgovačkog lanca Plodine povlačenje tih serija. Prema nama dostupnim informacijama iz Plodina u tijeku je povlačenje iz prodaje te dvije sporne serije suhih tortelini Aliberti s debelo proteklim rokom valjanosti”, objavili su na popularnoj Facebook stranici.

U komentarima ispod objave javili su se brojni Hrvati, koji nisu pretjerano sretni uslugom u Plodinama.
Ovim metodama letjet ćete kao kralj bez plaćanja: Ova stvar uspijeva u 99 posto slučajeva

Hrvati ljutiti

“Hoće li Plodine već jednom netko zatvoriti. Narode, ako ne inspekcija, možemo ih ignorirati mi i zatvorit će i vlasnik sam”, “Al to se stalno događa u Plodinama. Meni osobno najlošiji veliki trg. lanac u HR”, “Plodine su uvjerljivo najgori trgovački lanac!”, “Plodine izbjegavam od kad sam pokvarene kobasice kupio”, pisali su ogorčeni korisnici Facebooka.
Jedna je korisnica upozorila na Plodine u Crikvenici: “Šaljite inspekcije u Plodine u Crikvenici, tamo u centru.. Ono je užas, prodaju pokvarenu hranu, toploteka, radnica nemoćna, nažalost postoje nadležne službe. Sezona dolazi, a i radi domaćih, inače su neuredno i malo ih treba trgnut kojom kaznom, Plodine naravno!”, napisala je.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.