Foto: Ranko Suvar / CROPIX

PRIMORAC O POREZU NA NAKRETNINE: ‘Zahtjeva dobru pripremu, određeno vrijeme…’

Autor: Dnevno.hr

Neki akteri u javnosti već godinama zazivaju jači porez na nekretnine.

O tome su novinari upitali ministra Marka Primorca:

“Dosad sam u Vladi shvatio da je bitno poštovati ono što je u programu Vlade. Ovo je osjetljivo političko pitanje. Porez na nekretnine definitivno u mandatu ove Vlade neće biti uveden. Imamo kuće za odmor, komunalnu naknadu…” rekao je Primorac odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade.


Istaknuo je kako porez na nekretnine nije jednostavno uvesti.

“To zahtijeva dobru pripremu: sređivanje dokumentacije, zemljišnih knjiga… Ako ikada bude donesena odluka da se uvede, za ove radnje treba određeno vrijeme, a ne nekoliko mjeseci. I u smislu poreznog opterećenja treba vidjeti kako strukturirati i s čim objediniti porez na nekretnine. Porez na kuće za odmor imamo, dali smo veću autonomiju jedinicama JLS-a jer ga mnoge već imaju na gornjoj granici”, pojasnio je Primorac.

Istaknuo je kako bi bez dobre pripreme i širokog konsenzusa još jedan pokušaj uvođenja poreza na nekretnine u Hrvatskoj sigurno bio i zadnji.

“Treba pojasniti građanima o čemu se radi, trebalo bi provesti široke konzultacije s javnošću, to nisu izmjene koje mogu stupiti na snagu za nekoliko mjeseci”, rekao je Primorac.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.