fbpx
Foto: PIxabay

PRIJETI LI NESTAŠICA? I TIFON IDE STOPAMA INE: Samo do isteka zaliha prodavat ćemo premium goriva!

Autor: Daniel Radman

Nastavljaju su reakcije distributera nafte i naftnih derivata na odluku vlade o ograničavanju cijena goriva. Priopćenjem se danas (nedjelja) oglasila tvrtka Tifon koja je poručila kako će svoja premium goriva prodavati do isteka zaliha, no da će opskrba ostalim gorivima biti neometana i kontinuirana.

“Nastavno na Uredbu Vlade RH o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, obavještavamo kupce da će opskrba gorivima EVO Eurosuper 95, EVO Eurodiesel i Eurodiesel plavi biti kontinuirana i neometana, dok će se naša premium goriva, EVO Eurosuper 100+ Premium i EVO Eurodiesel Premium prodavati do isteka postojećih zaliha”, stoji u priopćenju Tifona.

Pojasnili su da EVO goriva sadrže aditive kojih ima više u onim s premium predznakom te da upravo iz tog razloga vladina Uredba ima negativan efekt te da na nepovoljno utječe na cjelokupno poslovanje”.

Oglasila se i Ina

Ina je također najavila, još u petak, kako “neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima”.

Odlukom Vlade, cijene motornih benzina Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 limitirane su u visini od 11,10 kuna po litri, dok je za Eurodizel BS određena maksimalna cijena od 11 kuna po litri. Iznesene cijene vrijede 30 dana od stupanja uredbe na snagu.

Plenković: Nisu to kompanije koje ne mogu izdržati

Plenković je jučer izjavio kako nema razloga za brigu.

“Svi distributeri, proizvođači, mogu se organizirati, ako se stvar bude smirivala, imamo mjere za nazad, ako budu eskalirale imamo alate i za to. Nisu to kompanije koje ne mogu izdržati teret na svojim maržama da bi to ugrozilo njihovo poslovanje. Što će biti? Moj posao nije gatanje, nego donošenje pravih odluka u pravo vrijeme”, rekao je.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.