fbpx

Prestala s radom prva od tvrki koje je ‘dobrotvor iz Čabra’ velikodušno poklonio radnicima

Autor: Hina/ D.G.

Tvrtka za preradu drveta Finvest iz Drvara, koja posluje u sastavu Finvest Corp-a iz Čabra u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Marijana Filipovića, prestala je s radom 23. prosinca prošle godine. Nedugo nakon što je poduzeće opterećeno s 16,7 milijuna kuna gubitka poklonio radnicima.

Tvornica za preradu drveta Finvest iz Drvara, koja posluje u sastavu Finvest Corp-a iz Čabra u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Marijana Filipovića, prestala je s radom 23. prosinca prošle godine, a iz njenog Nadzornog odbora najavljuju da će s radom nastaviti kada osiguraju sirovine.

'Dobrotvor iz Čabra, kako su Filipoviću tepali domaći mediji, krajem prošle godine je velikodušno poklonio poduzeće Finvest Corp radnicima. Portal Dnevno.hr naknadno je otkrio kako je tvrtka opterećena milijunskim dugovima.

>>> 'Dobrotvor' iz Čabra radnicima poklonio tvrtku sa 16,7 milijuna kuna gubitka


Predsjednik Nadzornog odbora Finvest Drvara Mirko Radić kazao je kako će se posao nastaviti onoga časa kad se nađe sirovina, odnosno namjera je početi s radom iza 8. siječnja.

Kazao je i kako tvrtku muče problemi kao i ostalu drvnu industriju, no kako nema govora o prekidu proizvodnje.

-Službeno ne radimo do 8. siječnja, a hoće li i što biti nakon toga ni sami ne znamo – rečeno je pak u upravi drvarske tvornice koja zapošljavala oko 300 ljudi, a pod logom Finvesta posluje od 1996. godine.

Pilana, koja je ujedno najvažniji pogon u drvarskom Finvestu, ne radi još od rujna prošle godine, a gubici u toj tvornici se gomilaju uključujući i dugovanja za sirovinu te porezni dug.

Prema posljednjem financijskom izvješću Finvest Corp-a, akumulirani gubitak drvarskog Finvesta premašio je iznos od 40 milijuna kuna.
Autor:Hina/ D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.