Foto: Pixabay

Prestaju s radom 15. lipnja: Oko 400 radnika velikog trgovačkog lanca dobiva otkaz

Autor: I.J.

Trgovački lanac Gravis, partner tvrtke Apple iz Berlina, uskoro će zatvoriti sve svoje svoje poslovnice, nedavno je objavila matična tvrtka Freenet AG. Prema najnovijim informacijama, 37 lokacija ovog lanca “u velikoj mjeri” prestaje s radom od 15. lipnja, a objava o zatvaranju Gravisa dostupna je na web stranici “freenet.ag”, piše Fenix.magazin.de.

Ova odluka uslijedila je nakon prethodnih najava u ožujku o skorom zatvaranju, ali bez preciznog datuma. Zatvaranje će obuhvatiti fizičke trgovine i online maloprodaju Gravisa.

Planirani su različiti koraci kako bi se proces zatvaranja uspješno dovršio do 30. lipnja. To uključuje završetak popravaka uređaja koji se trenutačno nalaze u servisu Gravisa. Međutim, prihvaćanje novih popravaka bit će moguće samo do 15. svibnja.

Foto: Unsplash

Izrađen socijalni plan

Unatoč zatvaranju, tvrtka osigurava da će i dalje poštovati sve jamstvene zahtjeve, a detalji će biti objavljeni na web stranici koja će ostati online dok se ne donese drugačija odluka.

Djevojka dala otkaz na poslu nakon 27 minuta: ‘Kad sam to vidjela, uzela sam stvari i otišla’

Za zaposlenike, čija bi se brojka mogla kretati do 400, izrađen je socijalni plan koji predviđa pojedinačne otpremnine. Otpremnine će se izračunavati uzimajući u obzir različite faktore, kao što su radni staž i moguće socijalne naknade. Otkazi bi se trebali izvršiti najkasnije do 30. lipnja 2024., uz poštivanje svih propisanih otkaznih rokova.
 

 
 

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.