Foto: Francis Joseph Dean/Dean Pictures/Guliver

Poznati trgovački lanac u velikim problemima: Država pokrenula postupak, ovo je razlog

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv trgovačkog društva Tommy radi utvrđivanja je li taj kupac, iskorištavanjem značajne pregovaračke snage, nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Samo pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), nego je u pokrenutom upravnom postupku AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka, navodi se u objavi na internetskoj stranici AZTN-a.

Postupak u tijeku

AZTN će u upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa kupca Tommy s njegovim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku, navedeno je. Zbog zaštite poslovnih tajni AZTN ne može komentirati ni iznositi detalje o postupku koji je u tijeku, a po okončanju postupka agencija će meritornu odluku objaviti na svojim mrežnim stranicama, napomenuto je.


Trgovački lanac na meti regulatora: Osumnjičeni za nepoštenu trgovačku praksu

Prije nekoliko dana AZTN je objavio i da je iz istog razloga, to jest indicija da je iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštene trgovačke prakse dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, pokrenuo upravni postupak protiv trgovačkog društva Djelo iz Bilica.

 
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.