fbpx
Foto: Guliver Images, Ilustracija

POZNATI TRGOVAČKI LANAC U PROBLEMIMA! Pokreće se postupak, utvrđuje se je li bilo iskorištavanja pregovaračke snage

Autor: Dnevno.hr

Mnogi, uglavnom iz dalmatinske regije, građani vole trgovinu Tommy u kojoj redovito kupuju osnovne namirnice za svoju obitelj.

Ipak, čini se da se mnogima omiljena trgovina našla u problemima i nije prvi put da stižu pritužbe.

Sada je sve otišlo toliko daleko da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula upravni postupak.


Postupak u tijeku

Naime, AZTN pokrenuo je postupak protiv kupca-trgovca u maloprodaji Tommyja radi utvrđivanja je li iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Agencija je objavila da je postupak pokrenula po službenoj dužnosti jer je u postupku istraživanja tržišta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te provjere usklađenosti poslovanja kupca-trgovaca u maloprodaji s odredbama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), među kojima je i Tommy, utvrdila postojanje indicija da je Tommy u svom poslovanju postupao protivno odredbama tog zakona.

Iz Agencije napominju da samo pokretanje upravnog postupka protiv nekog poduzetnika ne znači nužno utvrđenje povrede zakona, već je pokretanjem postupka AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Ispitat će sve

AZTN će u ovom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa Tommyja s njegovim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

Iz Agencije napominju kako zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati ni iznositi detalje o postupku koji je u tijeku te kako će po okončanju postupka meritornu odluku objaviti na svojim mrežnim stranicama.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.