Foto: Pixabay/Ilustracija

Poznata tvrtka koja prodaje i u Hrvatskoj povlači milijune proizvoda: Postoji jedna opasnost

Autor: Dnevno.hr

Poznata svjetska kompanija, koja proizvode prodaje i u Hrvatskoj, hitno povlači čak 15,5 milijuna proizvoda zbog opasnosti od požara. Kako je izvijestila komisija za sigurnost proizvoda u SAD-u, tvrtka Dynabook povlači oko 15,5 milijuna adaptera za za laptope koje je proizvela Toshiba.

AC adapteri za struju za prijenosna računala mogu se pregrijati i iskriti, što predstavlja opasnost od opeklina i požara, navode u Komisiji. “Ovaj opoziv uključuje adaptere za izmjeničnu struju koji se prodaju uz osobna prijenosna računala marke Toshiba, kao i oni koji se prodaju zasebno.

Imaju šifre datuma između travnja 2008. do prosinca 2012. godine, Na primjer, travanj 2008. je šifra 0804, a šifra može biti i po tjednu u godini, primjerice 15. tjedan 2008. je 0815, piše Danica.

Foto: Pixabay

Provjerite serijske brojeve na adapteru

AC adapteri su crni i imaju brojke modela i serijske brojke te šifre datuma ispisane na oznaci AC adaptera. Prodavani su pojedinačno, kao i u sklopu laptop računala marke Toshiba”, ističe američka Komisija.

Detalje i točne oznake sa serijskim brojkama na adapteru možete pogledati OVDJE.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.