fbpx

POZIV ZA POMOĆ: ‘Invalidu koji živi sam HEP želi isključiti struju, pomozite mu vratiti 2000 kuna duga!’

Autor: Nikica Gović

"Iz HEP-a su mu rekli da će mu sutra isključiti struju, a sve zbog duga od 2000 kuna. On samo želi da mu se mogući plaćanje na rate i ne bježi od svojih dugova. Unaprijed zahvaljujem na pomoći u Damirovo ime", rekao je zabrinuti Damirov prijatelj.

Sve teža gospodarska situacija u Hrvatskoj dovela je sve više ljudi na sam rub egzistencije. Jedan takav slučaj je Damira Pastuovića iz Gudaca. Zabrinuti stanovnici mjesta javili su nam se kako bi pomogli svom sugrađanu.

“Javljam Vam se u ime g. Damira Pastuovića koji treba našu pomoć. Gospodin je osoba s invaliditetom, nije radno sposoban i otkad mu je umrla majka živi sam. Na pomoć sestre ne može računati jer ona boluje od rijetke vrste tumora i njena budućnost je neizvjesna. Damiru jednom tjedno pomaže moja obitelj paketom hrane, no sada mu nad glavom visi još jedan problem – prijetnja HEP-a da će mu isključiti struju zbog duga od 2000 kuna. Iako je molio da mu se plaćanje omogući u ratama zahtjev mu je odbijen, a odbio ga je i lokalni župnik. Iako je u vrlo teškoj situaciji i sve češće suicidalan, Damir ni u kojem slučaju ne traži novac, već mogućnost da mu se podmiri to dugovanje. Znam da su vremena teška za sve, ali isto tako znam da bi se župljani te i okolnih župa rado odazvali zahtjevu za pomoć. Kako bi sve bilo maksimalno transparentno, Damir me zamolio da Vam navedem podatke s računa”, riječi su Damirova prijatelja. Stoga smo odlučili pomoći i objavljujemo podatke o broju računa i kontaktni broj kako bi, tko može, pomogao Damiru da plati svoj dug:

Damir Pastuović, 099 8353 448


Gudci 55/1, 10 412 D. Lomnica

IBAN: HR9223400091510077598

MODEL 01

POZIV NA BROJ 0148613079-150703-0

ŠIFRA KUPCA 48613079

IZNOS: 2058,31 KN
Kako nam je izjavio Ivan Pokupec, cijela situacija je jako hitna. “Iz HEP-a su mu rekli da će mu sutra isključiti struju, a sve zbog duga od 2000 kuna. On samo želi da mu se mogući plaćanje na rate i ne bježi od svojih dugova. Unaprijed zahvaljujem na pomoći u Damirovo ime.”, rekao je zabrinuti Pokupec.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.