Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

POZAJMICA OD 120 TISUĆA KUNA, STANOVI I IZDAŠNA PLAĆA! Plenkovićeva vlada nedavno mu je produžila mandat

Autor: Iva Međugorac

Diplomirani pravnik Ivica Arar prvi je čovjek Plinacra, a od rukovođenja ovom tvrtkom svakog mjeseca zaradi 24.309 kuna. U imovinskoj kartici u rubrici potraživanja Arar navodi pozajmicu od 120000 kuna danu koncem studenog prošle godine, riječ je o jednokratkoj pozajmici, međutim u kartici Arar ne otkriva kome je posudio ovaj pozamašan iznos.

Bogata imovina

No, zato se u imovonskoj kartici u rubrici nekretnina može vidjeti kako supružnici Arar posjeduju stan u Zagrebu od  od 76,42 m2 procijenjenog na 1,100.000 kuna, on osobno posjeduje još jedan stan u metropoli od 50-ak četvornih metara koji je vrijedan 750 tisuća kuna, dok je u Metkoviću nasljednik stana od 90 m2 koji vrijedi 675.000 kuna. Ararova supruga vlasnica je Audija vrijednog 25.000 kuna, riječ je o vozilu iz 2002. Osim toga, posjeduju dionice HT-a, INA-e, Adris grupe i Kraša, dok obiteljska štednja Ararovih iznosi 152.000 eura.

Lobirao i Šeparović?

Inače, prije no što je preuzeo vođenje Plinacra, Arar je bio šef pravne službe u tom društvu, a u nekim medijima nagađalo se da je za njegov angažman u Plinacru snažno lobirao aktualni predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović. Da je aktualna Vlada zadovoljna Ararovim angažmanom u Plinacru, potvrdilo se početkom veljače ove godine kada mu je mandat u ovoj kompaniji produžen na četiri godine. Zanimljivo, za čelne pozicije u Plinacru tada nije raspisivan javni natječaj budući da Plinacrom upravlja CERP pa slijedom toga provedba izbora na zahtjeva obvezu provođenja javnog natječaja.

Nema odgovora

Od koga je Arar uzeo izdašnu pozajmicu upitali smo i u Plinacru, ali do okončanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.