Jan de Jong

POSLODAVAC KAKVOG BI SVI HTJELI: Uveo četverodnevni radni tjedan i radnicima ostavio iste plaće, i to u Hrvatskoj

Autor: Ivana Jurišić

Nizozemac Jan de Jong, koji već 15 godina živi i radi u Hrvatskoj, po uzoru na Island od rujna uvodi četverodnevni radni tjedan u svojoj tvrtki.

“U Nizozemskoj, odakle dolazim, sasvim je normalno imati četverodnevni radni tjedan. Radnici su zadovoljniji, a ako imate zadovoljne radnike i vaši klijenti će biti zadovoljniji”, priča de Jong.

Jana smo pitali kako je moguće da je smanjio radni tjedan, a da su njegovim radnicima plaće ostale iste:

“Većina naših prihoda su stalni prihodi od prodaje licenci za naše softversko rješenje, koje naši klijenti koriste za slanje biltena. Naš tim je tu da ponudi lokalnu podršku našim klijentima. Stoga se naše poslovanje ne temelji na tipičnom poslu marketinške agencije u kojem biste prodavali uslugu koju cijenite po određenoj satnici i koja svaki sat koji ne radite predstavlja izgubljeni prihod.

U Webpower Adria prvenstveno prodajemo proizvod, dok je usluga naših stručnjaka za marketing putem e -pošte dodana vrijednost – ali nije naš primarni izvor prihod pa nam nije bio problem uvođenjem četverodnevnog radnog tjedna zadržati plaće svojih zaposlenika na istoj razini i dati im povišicu u obliku slobodnog vremena”.

Webpower Adria je mlada i dinamična tvrtka sa sjedištem u Zagrebu u kojoj je prosječna dob radnika 28 godina. Riječ je o prvoj tvrtki u Hrvatskoj koja je nudila marketing putem e -pošte i usluge automatizacije marketinga.

“Danas pružamo svoje usluge za preko 100 klijenata u cijeloj regiji. Volimo raditi stvari drugačije, biti otvoreni i imati jedinstven pristup načinu na koji vodimo i razvijamo svoje poslovanje”, kaže.
Jan je imao samo 22 godine kada je napustio Nizozemsku i počeo živjeti u Splitu. Svoj prvi posao započeo je u Splitu u tvrtki M+ Group koja je danas uvrštena na Zagrebačku burzu i zapošljava više od 8.000 ljudi u cijeloj regiji.




Oženio se u Splitu sa Slavicom s kojom ima četvoro djece:

“Sva su naša četiri djeteta rođena ovdje i svi imaju hrvatsku i nizozemsku putovnicu. Kod kuće moja supruga s djecom govori samo hrvatski, ja s djecom govorim samo nizozemski – dok supruga i ja razgovaramo engleski. Dakle, naši mali de Jongovi tečno govore tri jezika”.

Kao otac četvoro djece, svojim poduzetničkim nastojanjima radi sve da se njegova djeca i djeca Hrvatske ne moraju preseliti u inozemstvo kako bi pronašli sreću i mogućnosti, već da to mogu pronaći upravo ovdje – u Hrvatskoj.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.