Posao iz snova: Plaća do 5000 eura mjesečno, bez fakulteta

Autor: T. Pšenko

Izobrazba za posao automehaničara traje tri i pol godine.

Mnogim mladićima u Njemačkoj savršeno je zanimanje automehaničar. Pitate li se zašto, odgovor će svakako biti zadovoljavajuć jer zavarivanje, zavrtanje i poliranje automobila do visokog sjaja u ovoj njemačkoj tvrtki nosi izvrsnu zaradu i uvjete. 

Autokuća Gramsamer nalazi se oko 25 kilometara istočno od Münchena u Erdinger Moosu. Automehaničarska radionica suvremena izgleda s benzinskom crpkom i prodajnim centrom u vlasništvu je Manfreda Leonhard Gramsamera koji zapošljava oko 20 djelatnika među kojima je šest naučnika. Podmlatka je mnogo jer mladi Nijemci vole to zanimanje, javlja Deutsche Welle.

Godišnje se 19 000 mladih ljudi odluči upravo za zvanje automehaničara. Manfred Leonhard Gramsamer ima svoje uvjete: – Onaj tko dođe kod mene ne mora imati dobre ocjene, ali mora biti motiviran i znatiželjan – kaže. Zapošljava samo one koji su već u njegovoj tvrtki odradili praksu i dokazali se. Plaća seže do 5000 eura mjesečno, a prilika se daje i strancima pa je tako ondje pri kraju svoga šegrtovanja i mladić iz Dominikanske Republike koji bi mogao postati i voditelj poslovnice. Izobrazba za posao automehaničara traje tri i pol godine.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.