Foto: Pixabay

POREZNA UPRAVA UPOZORAVA GRAĐANE: Nipošto ne otvarajte ovu poruku

Autor: Dnevno.hr

Porezna uprava RH u ponedjeljak je upozorila građane da je posljednjih dana primijećen povećan broj lažnih poruka (phishing)​ kojima se građani obavještavaju da im je stigao povrat poreza kroz sustav ePorezna.

Prema njihovom priopćenju, lažni e-mailovi imaju naslov “Vaš zahtjev za automatski povrat poreza je odobren” te se pretvaraju da dolaze iz sustava ePorezna, dok im je stvarna domena ​​[email protected]. U e-mailu se također navodi da dolaze od Financijske uprave Republike Hrvatske, što ne postoji.

Porezna uprava moli građane da ne otvaraju te poveznice i da ne upisuju osobne podatke na lažnim internetskim stranicama/portalima. Napominju da je ispravna stranica/domena Porezne uprave https://www.porezna-uprava.hr/​

Također, građane kojima stignu takve poruke mole da ih izbrišu te s oprezom postupaju prema sumnjivim poveznicama, osobito onima s dozom hitnosti.

Za izbjegavanje budućih neugodnosti i mogućih kompromitacija savjetuju da građani izbjegavaju ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promjenu svih postojećih lozinki novima te korištenje drugačije, jače lozinke za svaki pojedini internetski servis, kao i da budu na oprezu kome šalju povjerljive poruke i podatke te pri otvaranju privitaka od njima nepoznatog pošiljatelja, zaključuje se u priopćenju.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.