Davor Javorovic/PIXSELL

Porezna uprava objavila ‘popis srama’: Ovo su poslodavci koji ne isplaćuju plaće radnicima!

Autor: dnevno.hr

Iz Porezne uprave ističu kako popis ne sadrži podatke o poreznim obveznicima koji nisu dostavili obrazac JOPPD, kao ni o onima koji su prikazali neisplatu plaće, ali ne tri mjeseca uzastopno

Plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju ukupno 1.557 poslodavca, koji zapošljavaju 6.040 radnika, pokazuju najnoviji, ažurirani podatci Porezne uprave objavljeni u srijedu.

Popis sadržava:

– ime i prezime ili naziv poslodavca,

– godinu rođenja fizičke osobe poslodavca,

– mjesto prebivališta ili boravišta fizičke osobe ili sjedišta pravne osobe poslodavca i

– broj radnika kojima na izvješću nije iskazana isplata plaće i razdoblje na koje se ta izvješća odnose.

Iz Porezne uprave ističu kako popis ne sadrži podatke o poreznim obveznicima koji nisu dostavili obrazac JOPPD, kao ni o onima koji su prikazali neisplatu plaće, ali ne tri mjeseca uzastopno.




Porezna uprava poziva sve radnike koji ne primaju plaću ili nisu primili zaostale plaće, a čiji poslodavac se ne nalazi na objavljenom popisu da isto prijave na odgovarajući kontakt Ministarstva rada i mirovinskog sustava objavljen na ovoj poveznici.

Listu poslodavaca koji ne isplaćuju plaće pogledajte u nastavku:

Popis poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaće- PRAVNE OSOBE




Popis poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaće-FIZIČKE OSOBE

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.