Porezna u akciji: Evo na čemu najviše muljaju taksisti i automehaničari!

Autor: A. Pranjić

Naime, izdano je čak 37 prekršajnih, a izrečeno 29 privremenih zabrana obavljanja djelatnosti, navode iz Porezne uprave.

U suradnji s Carinskom upravom ovlašteni službenici Porezne uprave obavljali su od 20. – 27. listopada 2014. godine nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom kod pružatelja taxi usluga. 

Kod taksista u Zagrebu (21) i Rijeci (18) otkriveno je najviše nepravilnosti, potom u Zadru (7), Pazinu (4), Splitu (3), Osijeku (3) i Dubrovniku (2). Naime, izdano je čak 37 prekršajnih, a izrečeno 29 privremenih zabrana obavljanja djelatnosti, navode iz Porezne uprave.

Kod neizdavanje računa bilo je najviše nepravilnosti, a nakon toga slijedi neprovođenje fiskalizacije, kao i nepostojanje svih propisanih elemenata računa.

Pod kontrolom automehaničari

Poreznici su obavili i nadzor i kontrolu obveznika koji obavljaju djelatnost servisa i popravka motornih vozila. Naime, 588 nadzora obavilo je njih 198 u razdoblju od 27. listopada do 3. studenog. S nepravilnostima je bilo čak 80 ili 13,6 posto.

U najvećem broju nepravilnosti se odnose na neizdavanje računa, neprovođenje fiskalizacije, neevidentiranje prometa (višak), nepodmirenje poreza i drugih javnih davanja (doprinosa, prireza i sl.), neevidentiranje gotovinskog prometa itd., ističu iz Porezne uprave.

U Varaždinu (26) je otkriveno najviše nepravilnosti, nakon toga u Rijeci (12), zatim Zagrebu (8), Zadru (7), Karlovcu (4), Virovitici (4) i u Splitu (4).
Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.