fbpx

POPULARNOST IM SVAKOG DANA SVE VIŠE RASTE, A SADA SU BLIŽE NEGO IKAD: Saznajte gdje bez ikakvih problema možete kupiti i prodati kriptovalute

Autor: Ivana Jurišić

Nakon što je Hrvatska pošta prije dvije godine pokrenula pilot-projekt otkupa kriptovaluta s namjerom da opipa bilo tog tržišta, odnedavno se u poslovnicama Hrvatske pošte prodaju i kupuju kriptovalute, piše poslovni.hr.

Hrvatska pošta je tako početkom lipnja poslovanje s kriptovalutama u formi testnog pilot projekta proširila i na prodaju istih. Kupnja i prodaja omogućena je za kriptovalute Stellar, Dai, Ripple, Tether, Ether, Bitcoin Cash, USD Coin, Bitcoin, EOS.

Obzirom na to da je opcija prodaje kriptovaluta još uvijek u testnoj fazi, rezultati nisu relevantni i usporedivi, dok se kod otkupa kriptovaluta u pravilu svakog dana u poštanskim uredima obavi po nekoliko transakcija, kažu iz HP-a. Čak 55 poštanskih ureda pretvoreno je u centre za kriptousluge od čega je gotovo polovina na obali i otocima.

Hrvatska pošta je još u prosincu 2019. godine najavila mogućnost njihove kupnje u poštanskim uredima čime bi “postali centralno mjesta za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj”.

Osim u poslove kriptomjenjačnice, državna je pošta u rujnu prošle godine lansirala prvo izdanje kriptomarke. Slično kao i tradicionalna fizička marka i digitalna je namijenjena filatelistima, no onim digitalnima.

Dok Hrvatska pošta poput mnogih drugih pokušava skočiti u vlak posla s kriptovalutama, regulatori su sve više zabrinuti. Tako je i HNB prije nekoliko mjeseci izdala upozorenje o kriptovalutama istaknuvši kako je riječ o rizičnom ulaganju iza kojega ne stoji nikakva zaštita i osobe koje se odluče na takav oblik ulaganja same u cijelosti snose rizik gubitka uloženog.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.