AP Photo/Elaine Thompson/Guliver

Popularni trgovački lanac uskoro zauvijek zatvara svoja vrata? Rusi su ga preuzeli 2018.

Autor: Dnevno.hr

Trgovački lanac Real je nekoć imao 267 trgovina širom Njemačke te je zapošljavao oko 34.000 radnika.

No, nakon što je Düsseldorf Metro Group prodao lanac supermarketa 2018., ostale su otvorene samo 62 poslovnice. Prema pisanju njemačkih medija, ni one ne posluju dobro.


Ruski financijski investitor SCP preuzeo je lanac 2018. i prodao brojne podružnice drugim trgovačkim tvrtkama,.

Sve je na prodaju

Kako sada izvještavaju mediji, SCP sada želi prodati preostale poslovnice. To bi opet moglo značiti teška vremena za 5.000 zaposlenika lanca.

Trgovački lanac ima važnu obavijest: Objavili koja će nedjelja biti radna

Tischendorf nije ostvario profit s “Mein Realom”, kako piše Rheinische Post, navodno se dogodio gubitak od dobrih 100 milijuna eura u ovom kratkom vremenskom razdoblju.

U svibnju, SCP je otkupio cijeli lanac natrag samo da bi ga sada ponovno prodao, manje od četiri mjeseca kasnije. Broj poslovnica Reala se smanjuje s godinama. Kaufland je preuzeo 96 poslovnica, Edeka 41, 16 je pripalo Globus grupi, a pet je kupila Rewe.

Guliver

Stručnjak za maloprodaju sa Sveučilišta primijenjenih znanosti Niederrhein spekulirao je za Rheinische Post kako bi maksimalno jedna trećina sadašnjih poslovnica (oko 20 poslovnica) mogla u konačnici opstati.
Mein Real se o trenutnoj poslovnoj situaciji nije oglasio.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.