Foto: Screenshot/YouTube

Pokazao otočanima cjenik s ćevapima i sladoledom iz Podravine: ‘Cijene kakve bi trebale biti’

Autor: Dnevno.hr

Da je Jadran proteklog ljeta mnogim Hrvatima bio preskup, znaju najbolje oni koji mora ove godine zbog previsokih cijena nisu niti vidjeli.

Naime, osim što smo ove godine uveli euro, mnogi su u želji za većom zaradom čak i bezobrazno podignuli cijene, osobito na moru, pa su medije i društvene mreže cijelo ljeto preplavljivale objave s raznoraznim računima, od kojih su prednjačili oni za sladoled, pizzu, kavu te druge uobičajene stvari koje se konzumiraju u ugostiteljskim objektima.


No, sada je na Facebooku osvanuo cjenik koji se većini svidio, a dolazi iz Podravine gdje jedan ugostiteljski objekt ima, po mnogima, “normalne cijene” i “cijene kakve bi trebale biti”. Što je to ljude na društvenoj mreži toliko fasciniralo na njemu, jasno je već i pri prvom pogledu na spomenuti cjenik koji je objavljen u Facebook grupi ‘I love island of Krk’. kao, kako se čini, lekcija otočanima.

I DOMAĆI I STRANCI ŠOKIRANI CIJENAMA NA JADRANU: Zar je moguće da toliko želite naplatiti obični hamburger s krumpirima?

Popularni cjenik

Na njemu je, naime, naznačeno kako kuglica sladoleda košta ni manje, ni više nego 1 euro, dok u tom objektu nećete morati ni za kavu izdvojiti više od 1,40 eura, kakvu god popili.

Foto: Facebook

Nadalje, ono što se mnogima posebno svidjelo je cijena ćevapa u lepinji, pa ćete u Podravini kod ovog ugostitelja za malu porciju morati izdvojiti 4 eura, a za veliku 5 eura. Popularna je i cijena hamburgera koja je nešto niža od 4 eura, isto kao i za cheeseburger.

Kolač, pak, ovdje možete pojesti za iznos od 1,20 eura, dok u palačinkama možete uživati za 3 eura.

No, objava je popraćena i fotografijama porcija, pa je iz objavljenih fotografija sasvim jasno kako se na njima ne štedi, što je mnoge komentatore pozitivno šokiralo.
Foto: Facebook

‘Budite sretni da nemate more’

Komentari na ove cijene ispod su se samo nizali:

“Budite sretni da nemate more”, glasio je jedan, na što mu je autor objave odgovorio: “Imamo i more na Krku.”

Jednu stanovnicu njegova je objava posebno razljutila, pa mu je poručila da onda sljedeće ljeto sladoled može lizati u Podravini.

Ljudi su komentirali  i “da su ovakve cijene svugdje, i euro bi nešto vrijedio”, dok se većina komentara odnosila na činjenicu da su ovo “normalne cijene” i “cijene kakve bi trebale biti”.

“Tamo nije najam lokala i terase 6000 eura mjesečno, pa može biti sladoled za tu lovu”, napisao je jedan, dok se drugi našalio: “Ovaj gelato s okusom ćevapčića mi se posebno sviđa.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.