Foto: Guliver Image/Ilustracija

Pogledajte kako poznati trgovački lanac vara kupce: ‘Ovo je nedopustivo, nema opravdanja’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Na Facebook stranici ‘Halo, inspektore’ kupce su opet upozorili na praksu trgovačkog lanca Plodine koja ide na štetu potrošača i koja je prema njihovim riječima nedopustiva i za nju nema opravdanja.

“Nedavno smo pisali o Perutninoj piletini koju Plodine uredno prevaguju i stavljaju novu težinu, samim tim i novu cijenu za meso koje je zapravo u razlici – ambalaže! Ispada tako da je to vrlo, vrlo skupa ambalaža… koju plaća krajnji korisnik – kupac.

Perutnina Ptuj je tu bila vrlo jasna:

“Želimo istaknuti kako smo posvećeni kvaliteti proizvoda i poštivanju važećih propisa.
Sukladno Uredbi (EU) br. 1169/2011 o informiranju potrošača o hrani (EZ) i članku 8., odgovornost za označavanje proizvoda, uključujući neto količinu, leži na proizvođaču hrane, a to je naše poduzeće Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec.

‘Pridržavamo se svih standarda’

Naša tvrtka pažljivo se pridržava svih standarda vezanih uz dobru poljoprivrednu, proizvođačku i trgovačku praksu, kao i sustava upravljanja sigurnošću hrane, što je potvrđeno certifikatima IFS, ISO i HALAL.

Naša oprema za vaganje redovito prolazi kalibraciju sukladno važećoj zakonskoj regulativi. Naši proizvodi su označeni točnim i preciznim mjerama, uključujući odbijanje tare repromaterijala (podložak, folija i etiketa) prilikom vaganja,” odgovorili su iz Perutnine Ptuj. Tu je sve kristalno jasno tko radi štetu potrošačima.
S dečkom se preselila u Beograd, pa ostala u šoku: ‘Ne znam kako uopće postoji takvo pravilo’

Međutim, sada se potrošači i te kako bune i zbog Vindijinih, odnosno Cekinovih proizvoda koji se također prevaguju (na slikama) i dodaju u cijeni Filetino Cekina – ambalažu!?! I u pravu su potrošači koji se bune, prigovaraju, traže plaćanje neto cijene piletine.
Sve drugo je čista prijevara! Nedopustiva praksa! Zanima nas što će na to reći Vindija. I silne udruge i osobe “specijalizirane” za zaštitu potrošača. Ali i – inspekcija. Do tada poruka Plodinama: Ne računajte ambalažu pod meso”, stoji u njihovoj objavi.
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.