fbpx

POČEO NAPAD: Na udaru čelnika udruge Franak našli se HNB i Hypo banka!

Autor: Marko

Banka je navodno manipulirala iznosom fiksne kamate nakon što je Aleksić potpisao kredit bez da ga je obavijestila ili pitala za dopuštenje. Aleksić tvrdi da je HNB jednako kriv jer nije napravio ništa da se to sprijeći.

Goran Aleksić, jedna od najpoznatijih žrtvi kredita u švicarskim francima i sutvorac kolektivne tužbe u slučaju “Franak” jučer je predao zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv HNB-a, guvernera Borisa Vujčića i Hypo banke koja mu je dala kredit.

Kako pišu hrvatski mediji, Aleksić tvrdi da je Hypo banka slobodno mijenjala fiksni dio kamatne stope kredita, što je kršenje Zakona o potrošačkom kreditiranju. Banka je navodno manipulirala iznosom fiksne kamate nakon što je Aleksić potpisao kredit bez da ga je obavijestila ili pitala za dopuštenje. Aleksić tvrdi da je HNB jednako kriv jer nije napravio ništa da se to spriječi.

Podnesena je i zasebna prijava protiv Hypo banke u kojoj se navodi da banka nije s dužnikom sklopila dodatak na ugovor o kreditu o tome da nakon odobravanja kredita po jednim uvjetima, banka i dalje može utjecati na fiksni dio kamatne stope te razdoblja promjene kamatnih stope.


Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.