fbpx
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

PLANULE PRIJAVE ZA ENERGETSKU OBNOVU: U nepuna dva sata se prijavilo 8432 građana

Autor: Dnevno

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je izvijestio da se u nepuna dva sata na energetsku obnovu prijavilo 8432 građana. Zbog očekivanog velikog interesa javnosti Fond je osigurao dodatna sredstva u iznosu od 390 milijuna kuna.

Prijave za energetsku obnovu obiteljskih kuća su počeli zaprimati od 10 sati, a u programu je predviđeno sufinanciranje cjelovite energetske obnove, vanjske ovojnice i stolarije, kao i financiranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije. Navode kako je za obnovu pojedine kuće, ovisno o mjerama, moguće od Fonda dobiti do 204.000 kuna bespovratnih sredstava.

U priopćenju se  navodi kako su sredstva osigurana putem Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Plana korištenja financijskih sredstava dobivenih od prodaje emisijskih jedinica stakleničkih plinova te kako će zaprimljene prijave biti obrađivane redoslijedom zaprimanja, dok god bude dostupnih sredstava.

Cilj programa je povećati broj energetski obnovljenih obiteljskih kuća, što će rezultirati uštedom energije i smanjenjem emisije ugljikovog dioksida (CO2).

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.