Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ilustracija

PLAĆA SKORO 30 TISUĆA KUNA, U KARTICI NAVEO 12 NEKRETNINA: Direktor kojeg povezuju s Jandrokovićem

Autor: Iva Međugorac

Prvi čovjek Hrvatske pošte godinama je HDZ-ov Ivan Čulo, kojega se u medijima u više navrata prozivalo zbog afera, a o njegovim neobičnim poslovima svojedobno su u sabornici govorili Nikola Grmoja i SDP-ov Željko Jovanović.

Bez obzira na te govorancije Čulo od 2017. godine sjedi na svojoj direktorskoj poziciji ne obazirući se previše na one koji tvrde kako se tog posla domogao zahvaljujući prisnosti sa svojim bjelovarskim prijateljem Gordanom Jandrokovićem

Kao prvi čovjek Hrvatske pošte Čulo mjesečno zaradi oko 30-tak tisuća kuna, a kućni budžet podebljava i suprugina plaća od oko 7300 kuna, koju dobiva kao zaposlenica Hrvatske poštanske banke. U istoj toj banci Čulo je 2017-te godine digao kredit nešto veći od dva milijuna kuna s ratom od 10.553 kune, i to na rok od 30 godina. Tim je kreditom kupio stan u Zagrebu, ali već 2018. godine prebacuje ga u Zagrebačku banku, ali i u eure pa mu trenutno rata iznosi oko 5000 kuna, a kredit je sada zaveden na rok od 20 godina.

Uz taj stan od skoro 250 tisuća eura, Čulo na popisu nekretnina ima njih čak 12, a uz ostalo tu su tri bjelovarska građevinska zemljišta vrijedna oko devet milijuna kuna, kao i stan u Zagrebu od 106 kvadrata s garažomn od skoro 30 kvadrata. Zagrebački stan u kartici je procjenjen na oko dva milijuna kuna, dok u rodnom Bjelovaru posjeduje niz nekretnina iste vrijednosti, a većina ih je prema tvrdnji iz imovinske vlasništvo njegove supruge koja je nasljednica istih. Supruga je vlasnica Mini onea iz 2019-te godine vrijednog 160000,00 kuna, a prema imovinskoj kartici Čule nemaju ušteđevine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.