Foto: Pixabay

PAZITE AKO IMATE OVU APLIKACIJU! Krade bankovne podatke, odmah je izbrišite s mobitela

Autor: Dnevno.hr

Da nisu sve aplikacije korisne, znamo to odavno. Postoje neke koje su stvorene kako bi vas riješile i ono malo novaca što vam je ostalo u novčaniku.

Google redovito iz svoje trgovine uklanja aplikacije sa zlonamjernim softverom, ali ponekad ne mogu reagirati tako brzo.

GBHackersk u najnovijem izvještaju otkrivaju da je jednostavna To Do aplikacija, koja nosi naziv Todo: Day manager zapravo aplikacija prepuna zlonamjernog softvera nazvanog Xenomorph, a koja krije bankarskog trojanca.

Ove aplikacija prikuplja osobne podatke korisnika, a između ostalog i podatke o plaćanju, te želi ukrasti novac korisnika, piše Bajtbox.

Aplikacija je preuzeta preko 1.000 puta, a Xenomorph trojanac krade podatke za prijavu koje koristite za aplikacije Vaše banke. Također, aplikacija može presretati SMS poruke i obavještenja omogućavajući virusu da pristupi osjetljivim podacima koji se nalaze unutar telefona.

Ako  slučajno posjedujete aplikaciju Todo: Day manager na svom Android telefonu, odmah je uklonite. Čak iako je ona uklonjena iz Play trgovine, nakon što je instalirana na vaš uređaje, morate je deinstalirati što prije.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.