Foto: Danijel Bartolic / CROPIX

Ovo je čokolada koja se prodaje po ograničenoj cijeni: Možete je kupiti za samo 59 centi

Autor: Ivana Jurišić

Noćas u ponoć su na snagu stupile mjere za ograničenje cijena 30 proizvoda, koje je prošlog tjedna predstavila vlada.

Građani koji su rano jutros otišli u trgovinu tako su mogli prvi put na policama vidjeti artikle s posebnom oznakom ograničena cijena. Proizvodi su jasno označeni dosta velikim znakom te će ih svatko, pa i osobe sa slabijim vidom, moći lako prepoznati.

Foto: Privatna arhiva

Što se tiče artikala tiče, suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, cijelo pile i svinjsko mljeveno meso i dalje se prodaju po istim cijenama kao i za vrijeme trajanja protekle mjere, a Vlada je dodala još 23 proizvoda.


Ograničena cijene vreće krumpira

Novi su na popisu tako špageti koji će se moći prodavati po maksimalnoj cijeni od 1,09 eura za pola kilograma, riža čija je cijena ograničena na maksimalno 2,29 eura po kilogramu i jogurt u čašici i bočici koji će se od sada moći kupovati za 40 centi.

Foto: Privatna arhiva

 

Ograničena je i cijena vreće krumpira od 5 kg na 3,99 eura i junećeg vrata s kosti na 6,99 eura.

Polutvrdi sir gauda blok za narezivanje prodaje se za maksimalnih 6,49 eura, svježa jaja razred M 2,45 eura, hrenovke pileće ili pureće 2,69 eura i mrkva u rinfuzi za 0,89 eura.

Važno je napomenuti da je riječ o maksimalnoj cijeni koju navedeni proizvodi mogu imati, a trgovci mogu sami odlučiti hoće li proizvod prodavati po toj ili po nižoj cijeni.

Mi smo jutros otišli u kvartovski Spar gdje su radnici i prije početka radnog vremena vrijedno stavili znakove ograničena cijena na artikle u trgovini. Jesu li označeni svi proizvodi teško je reći, ali našli smo čokoladu, zubnu pastu, toaletni papir, rižu i kavu. Svi proizvodi osim čokolade prodaju se po maksimalnoj ograničenoj cijeni, a čokolada koju je Spar izabrao za prodaju sa znakom ograničena cijena je još i jeftinija te se prodaje za 0,59 eura.
Robne marke

Riječ je uglavnom o proizvodima robnih marki iako ima i onih koji su nas ugodno iznenadili. Tako Spar uz rižu svoje robne marke, po ograničenoj cijeni od 2,29 eura po kilogramu prodaje i Ben’s Original riža.

Po ograničenoj cijeni od 2,99 eura prodaje se i Signal pasta za zube od 125 ml. Što se tiče kave, po ograničenoj cijeni se prodaje Instant Gold S Budget kava od 100 grama, a možete je kupiti za 3,19 eura.

Sve su pokupovali, ne pitaju koliko košta: ‘Njima su naše cijene stanova vrlo niske’
Mliječna čokolada S Budget se u Sparu prodaje niže od maksimalnih 1,09 eura, odnosno možete je kupiti za 59 centi. Riječ je o čokoladi robne marke od 100 grama čiji su sastojci šećer, kakaov maslac, obrano mlijeko u prahu, kakaova masa (minimalno 30 posto u čokoladi), mliječna mast i emulgator.

Tu ne na kraju i toaletni papir marke Lovely od 10 rola (troslojni) koji se prodaje po maksimalnih 2,99 eura.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.