Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX, Ilustracija

OVAKVO PRENEMAGANJE JOŠ NISTE VIDJELI! Čovjek prodaje stan, ali opis je bizaran: ‘Proslava nevjerojatnih materijala božanske majke Zemlje’

Autor: Ivana Jurišić

Pronaći savršeni dom nije lako, a koliko vremena taj posao traje najbolje znaju kupci koji u potrazi za savršenim domom znaju prijeći i na stotine i stotine oglasa. U većini tih oglasa se uz nekoliko fotografija stana i kuće nalaze tlocrt i neki osnovni podaci o katnosti, rasporedu prostorija i kvadraturi, Ipak, na tržištu na kojem vlada velika konkurencija, ponekad se pronađe i neki neobičan.

Na britanskoj web stranici Rightmove.com pažnju mnogih je izazvao oglas u kojem se prodaje dvosobni stan za 800 tisuća funti. Pažnju ipak nije izazvala cijena, koja je i relativno ok za ovaj dio Velike Britanije (stan se prodaje u Bristolu), već oglas koji je napisao sam vlasnik, a u kojem hvali dotičnu nekretninu.

“Hiperpersonaliziran stan za jedinstvene i posebne pojedince koji cijene kreativnost, Boga, jedinstvo kulture i jedinstvenost. Vjerojatno najunikatniji dom u Bristolu. Nevjerojatna nekretnina od otprilike 158 m2 na 3 kata. Kuća je začeta prije deset godina i društvo u cjelini vjerojatno je tek sada spremno da u potpunosti ocijeni njezinu jedinstvenost”, navodi se u oglasu.

No, to nije sve.

U kupaonici možete provesti cijeli dan

“Veliki dio onoga što se nalazi unutar ove nekretnine sada ne bi bilo moguće napraviti zbog svjetskih i ekonomskih okolnosti. Troškovi rada za majstora – stolara školovanog u Njemačkoj bili su 140 funti po danu, tog istog majstora biste danas platili 500 funti po danu. U ovom stanu vidite godine njegova pedantnog i zen rada. Bilo je potrebno deset tisuća sati za izradu i izgradnju ove jedinstvene i izuzetne nekretnine. Ovaj stan je dokaz kreativnosti ljudskog genija i proslava nevjerojatnih prirodnih materijala božanske majke Zemlje”, piše dalje.

Kako je riječ o stanu koji se u ovom trenutku može iznajmiti na Booking.com, web stranici za online rezervaciju smještaja, vlasnik nije gubio vrijeme pa je prenio i neke od recenzija s te stranice, za koje se čini da ih prema stilu pisanja pisao sam vlasnik.

“Teško je opisati ovo mjesto i koliko je savršeno. Svaka kupaonica je mjesto gdje možete provesti cijeli dan. Dizajn je fantastičan. Masažne stolice će vas profesionalno izmasirati. Stan je pun malih udobnih detalja. Belmont Penthouse Apartman je nezaboravan s vrlo pozitivnim vibracijama”, piše u jednoj recenziji.




‘Najbolji stan u kojem su odsjeli u životu’

Tako “posebno mjesto”, navodi vlasnik, pohodili su slavni glazbenici, glumci/glumice, sportaši i žene, umjetnici, kirurzi, bankari/menadžeri hedge fondova, pa čak i uspješno reformirani bivši kriminalci.

“Svi koji su posjetili ovaj dom jednoglasno su izjavili da je to najbolji stan u kojem su odsjeli u životu i svi su otišli osjećajući se nadahnutima”, piše vlasnik.

Vlasnik hvali i zidove koji su uglavnom obojani u zelenu boju, a hvaleći svoj odabir nije štedio riječi.




“Zašto nagli porast popularnosti zelenih nijansi? Različite boje imaju moć pobuditi niz emocija i mogu utjecati na rad srca, krvni tlak i disanje. Posebno se zelena često povezuje s iscjeljenjem, mirom, nadom, stabilnošću, optimizmom i harmonijom—tako da ne iznenađuje da je potražnja za umirujućom nijansom naglo porasla nakon jedne od najburnijih godina u povijesti 2020./2021.”, navodi se u oglasu.

Ovo je samo mali dio hvale za stan, a ako želite pročitati sve, otiđite na Rightmove gdje možete vidjeti i 124 fotografiju dotičnog stana.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.