Foto: Unsplash/Ilustracija

Ovako nas deru trgovački lanci: Na tri metra udaljenosti isti proizvod ima dvije cijene

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Prosječni hrvatski kupac na ulazu u trgovinu u posljednje dvije godine uvijek mora biti na oprezu. Ne samo što su cijene svaki put sve više, već treba paziti kako nam trgovci ne bi proizvod koji smo mislili da kupujemo po jednoj cijeni ne bi naplatili više. O toj temi pisali smo više puta, a sada su na nepoštenu praksu trgovačkih lanaca upozorili i na Facebook stranici “Halo inspektore”.

Na toj stranici kupce su prije nekoliko dana upozorili da Snickers čokolade na udaljenosti manjoj od metra imaju dvije cijene: na polici 0,90 dok je na blagajni cijena istog proizvoda 1,05  eura. Umjesto niže cijene, blagajnica će na kasi naplatiti onu višu kako na kraju dana ne bi imala manjak.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ljudska greška

O cijelom slučaju oglasili su se i iz Konzuma, a njihovo objašnjenje objavljeno na stranici “Halo inspektore” prenosimo u cijelosti.

“Prije svega, ispričavamo se na neugodnom iskustvu koje je kupac doživio u našoj prodavaonici. Dogodila se ljudska greška s naše strane zbog pozicioniranja istog artikla na više pozicija, koja je isti dan i ispravljena,” izvijestili su iz Konzuma.

Riješite to s voditeljem smjene

“Trudimo se poduzeti sve potrebne mjere da se ovakve situacije ne događaju, a u slučaju da se eventualno i dogode, kupac ima pravo na kupovinu proizvoda na kojem je napravljena takva pogreška u iznosu od 50 posto pune cijene. Dodatno, pozivamo kupce da se za ovakve ili slične situacije jave odmah kolegama u prodavaonici ili putem kontakt centra za naše kupce na e-mail [email protected] i broj telefona 0800 400 000 kako bismo riješili sve nedoumice na obostrano zadovoljstvo,” savjetuju iz Konzumove Službe korporativnih komunikacija.

Analitičar uočio šokantan detalj vezan za radne nedjelje: Zašto nitko ne govori o ovom?
Ako vam se dogodi ovakva situacija, umjesto da odmah zovete inspekciju, pokušajte to riješiti s voditeljom smjene. Ako ni to ne uspijete pozovite Konzumov besplatan telefon, a proizvod koji je problematičan zbog dvojnog iskazivanja cijena, dobit ćete za 50 posto oglašene cijene.
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.