fbpx

Otkrivamo kako svoju ušteđevinu možete zaštititi od poreza i nameta!

Autor: Tetragram projekt d.o.o.

Prezadužena država diže postojeće, ali i uvodi nove poreze. Kamo radišan i štedan pojedinac može sigurno i diskretno pohraniti svoju imovinu, bez bojazni od novih nameta? U skladu sa europskim smjernicama, postoji jedna investicijska klasa za koju ni jednoj državi članici Europske Unije nije dopušteno uvođenje oporezivanja. Pročitajte članak i doznajte više!

Nakon uvođenja poreza na štednju, štedni ulozi građana za državu su prestali biti tajna! U trenutku kada podižete svoj štedni ulog iz banke, vaša je banka dužna izvijestiti državu o kamati što ste je zaradili. Banka će od vaše kamate na štednju oduzeti porez i prirez u visini od najmanje 12 posto, koji će odmah uplatiti pod vašim imenom i prezimenom državi. Na taj način država jednostavnom računicom može znati kolika je vaša ušteđevina!

Financijski udar na vlasnike nekretnina

Porez na štednju kojim se od početka ove godine terete svi hrvatski štediše samo je jedan u nizu mnogih poreza i davanja državi. A budući da je Hrvatska u iznimno teškoj financijskoj situaciji, realno je očekivati nastavak rasta svih mogućih državnih nameta. Budući da je trenutni hrvatski porez na štednju jedan od najnižih u Europi, nije nemoguće da će se on u budućnosti povećati.

Još jedan porez koji nas u Hrvatskoj očekuje, a za koji je samo pitanje vremena kada će biti uveden, jest porez na nekretnine. Taj je porez uobičajen u svim zemljama razvijenog Zapada, a kod nas još nije uveden samo zbog pritiska velikog broja vlasnika stanova. No, u trenutku kada zaprijeti bankrot državnih financija, uvođenje tog poreza bit će nemoguće izbjeći. A to znači da svi oni koji nekretnine kupuju kao svojevrsno sredstvo osiguranja imovine doživjet će značajan financijski udar.


Postoji li sigurno mjesto za ušteđevinu?

U okolnostima sve veće zaduženosti i nezajažljivosti države, pitanje je gdje radišan i štedan pojedinac uopće može sigurno i diskretno pohraniti svoju likvidnu imovinu? Postoji li ulagačko sredstvo na koje država ne polaže i ne može polagati pravo oporezivanja i oduzimanja?

U skladu sa europskim smjernicama, postoji jedna investicijska klasa za koju ni jednoj državi članici Europske Unije nije dopušteno uvođenje oporezivanja. Riječ je o ulagačkom sredstvu koje je poznato, priznato i cijenjeno tisućama godina. Želite li znati o kojem se ulagačkom sredstvu radi? Nastavite čitati ovaj članak.

Štedni ulog propada s bankom

Mnogi tvrde kako je štednja u banci jedna od najsigurnijih načina pohrane osobne imovine. To nije točno. Građani naše zemlje vrlo dobro znaju kako je štedni ulog onoliko siguran koliko je sigurna banka u koju smo svoj ulog položili. Ukoliko banka propadne, kao što je primjerice propala Ljubljanska banka, propao je i ulog. Država doduše jamči štedišama za bankarski ulog do 100 tisuća kuna, ali sve iznad toga je u opasnosti. A ako je iznos vaše ušteđevine i manji od 100 tisuća kuna, u slučaju propasti banke država vam neće isplatiti zajamčeni iznos odmah, nego nakon nekoliko mjeseci, a možda i nekoliko godina.

Činjenica da vrijednost vaše imovine može ovisiti o nekome drugom, naziva se “rizik treće strane”. Taj rizik ponekad je dobro prihvatiti, zato jer on može donijeti značajnu dobit. No, u slučaju bankarskih kamata ta je dobit trenutno minimalna. A nakon uvođenja poreza na štednju, dobit se dodatno smanjila.

Država vam na ovaj ulog ne smije zaračunati porez!

Investicijsko sredstvo koje ima višetisućljetnu tradiciju, na koje se u Europskoj Uniji ne plaća nikakav porez, kod kojeg ne postoji “rizik treće strane”, te putem kojeg svoju ušteđevinu možete pohraniti sigurno i diskretno jest – zlato! I to ne obično zlato, u formi narukvica, ogrlica i prstenja, nego tzv. monetarno zlato koje diljem svijeta prihvaćeno kao još jedna, čvrsta i pouzdana valuta!

Monetarno zlato proizvodi se u formi zlatnih poluga i zlatnih kovanica. Zlatne poluge smatraju se monetarnim zlatom samo ako imaju najvišu moguću tehnološku čistoću – 24 karata ili 99,9 posto.
Vodeći financijski stručnjaci ističu kako bi svaki pojedinac najmanje desetak posto svoje ukupne imovine trebao imati pohranjenu u monetarnome zlatu. Na taj način osiguravamo se od rizika iznenadnih događaja koji nas doslovno preko noći mogu osiromašiti. Posjedovanje zlata predstavlja jamstvo da ćemo uvijek, u svakom trenutku, imati mogućnost izvući se iz bilo kojeg financijskog škripca.

Pravilo “10 posto u zlato” vrijedi u vremenima ekonomskog blagostanja i napretka. A kada su vremena neizvjesna i teška – kao što su to danas – taj bi postotak trebao biti i veći. Poznato je, naime, da u vrijeme nemira, sukoba i rata jedina valuta koja vrijedi jest – plemenita kovina.

Diskretna, sigurna i pouzdana kupnja zlata

Tvrtka Tetragram iz Zagreba svojim klijentima nudi mogućnost kupnje monetarnoga zlata proizvedenog u vodećim europskim kovnicama plemenitih kovina. Riječ je o proizvodima vrhunske kvalitete, koji su prepoznatljivi diljem svijeta.
U ponudi imamo zlatne poluge njemačke korporacije “Heraeus” s certifikatom “Good Delivery” Londonske burze plemenitih kovina. Zlatne poluge “Heraeus” nudimo po posebno povoljnim uvjetima, po kojima ih je moguće kupiti samo u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj!

Svojim klijentima tvrtka Tetragram nudi vrhunsku europsku uslugu, potpunu diskreciju te iznimno konkurentnu cijenu.

Na kupnju monetarnoga zlata ne plaća porez na dodanu vrijednost, ali niti bilo koji drugi porez! Dakle, zlatne poluge koje kupujete predstavljaju najdiskretniji način pohrane vaše ušteđevine bez ikakvoga rizika treće strane!

Više informacija o našoj ponudi možete pronaći na internetskim stranicama www.plemenit.com.

SPECIJALNA AKCIJA ZLATNIH POLUGA

Specijalno za ovu prigodu, nudimo vam tri izuzetno atraktivne monetarne zlatne poluge proizvedene u njemačkoj kovnici “Heraeus” po vrhunskoj cijeni!

Navedene poluge raspoložive su za trenutnu isporuku, što znači da ih možete ODMAH kupiti i preuzeti u našem središnjem uredu u Zagrebu, na adresi Svetice 19. Stoga ne čekajte ni trenutka, nego nas kontaktirajte odmah na broj telefona 01/236-58-57!

Kupci svih zlatnih poluga iz naše ponude dobivaju certifikat o autentičnosti kojim jamčimo integritet proizvoda, čistoću i masu zlata u skladu s proizvođačkom specifikacijom kovnice, te sljedivost od proizvođača, odnosno, trgovca do krajnjega kupca.

Zlatna poluga 1 unca

Zlatna poluga “Heraeus”, 1 unca (31,103 grama), čistoća 9999 deset tisućinki (24 karata),
čista masa zlata 1 unca, kovnički certifikat, certifikat “Plemenit”
redovna cijena: 5,61 % iznad spot cijene zlata
AKCIJSKA CIJENA ZA ZLATNU POLUGU OD 1 UNCE (31,1 GRAM):
VEĆ OD 4,19 % IZNAD SPOT CIJENE ZLATA

Zlatna poluga 50 grama

Zlatna poluga “Heraeus”, 50 grama, čistoća 9999 deset tisućinki (24 karata),
čista masa zlata 50 grama, kovnički certifikat, certifikat “Plemenit”
redovna cijena: 5,11 % iznad spot cijene zlata
AKCIJSKA CIJENA ZA ZLATNU POLUGU OD 50 GRAMA:
VEĆ OD 3,19 % IZNAD SPOT CIJENE ZLATA

Zlatna poluga 250 grama

Zlatna poluga “Heraeus”, 250 grama, čistoća 9999 deset tisućinki (24 karata),
čista masa zlata 250 grama, kovnički certifikat, certifikat “Plemenit”
redovna cijena: 2,51 % iznad spot cijene zlata
AKCIJSKA CIJENA ZA ZLATNU POLUGU OD 250 GRAMA:
VEĆ OD 2,19 % IZNAD SPOT CIJENE ZLATA

Za narudžbu jedne ili više poluga iz ove specijalne ponude kontaktirajte nas telefonski na broj 01/236-58-57.
Spot cijena zlata formira se na svjetskoj burzi plemenitih kovina iz minute u minutu tijekom radnog dana.

Spot cijena zlata u zadnja 24 sata kretala se u rasponu između 34,58 eura i 34,85 eura za gram. U idućih nekoliko dana moguće je očekivati fluktuaciju spot cijene grama zlata u rasponu od 34,40 do 35,20 eura za gram.

ZAŠTITITE VRIJEDNOST SVOJE IMOVINE! Pretvorite barem dio svoje ušteđevine iz eura ili kuna u zlatne poluge još danas!

Autor:Tetragram projekt d.o.o.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.