Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX/Ilustracija

Otkrio kako je kuna čuvala Hrvate, a sada je kasno: ‘Što je koštalo 1 kunu moglo bi koštati 1 euro’

Autor: I.G.

Bivši saborski zastupnik i predsjednik stranke “Promijenimo Hrvatsku”, Ivan Lovrinović, nedavno je na Facebooku objavio svoje zabrinutosti u vezi brzog rasta inflacije u Hrvatskoj. Kaže da bi euro, koji je trenutno u opticaju, mogao izgubiti svoju vrijednost u odnosu na kunu te postati manje vrijedan.

“Moguće je da ono što je koštalo 1 kunu uskoro bude – 1 euro!


Kada pogledate euro koji držite u ruci i skrenete pogled na police s cijenama koje stalno rastu, sjetite se kune koja je 28 godina izvrsno čuvala stabilnost cijena. Inflaciju nismo skoro niti osjećali”, napisao je Lovrinović.

Foto: Pixabay

‘Slabi izvoz i jača uvoz’

Lovrinović smatra da brz rast inflacije u Hrvatskoj, kao i u drugim ekonomijama slabijeg razvoja unutar eurozone, može dovesti do smanjenja njihove konkurentnosti.

“Stalno brži rast inflacije u Hrvatskoj i drugim slabjim ekonomijama unutar eurozone pogoršava njihovu konkurentnost, a time slabi izvoz jačajući uvoz – a sve to vodi rastu vanjskog duga i zaostajanju u razvoju u odnosu na bogatije članice. Razlike u stopama inflacije i produktivnosti stvaraju dodatne strukturne probleme koje zajednička valuta ne može riješiti i zato će euro propasti”, napisao je.

‘Godinama sam govorio o tome’

Ističe kako razlike u stopama inflacije i produktivnosti stvaraju strukturalne probleme koje zajednička valuta ne može riješiti.

MOGUĆE JE DA ONO ŠTO JE KOŠTALO 1 KUNU USKORO BUDE – 1 EURO!

Kada pogledate euro koji držite u ruci i skrenete pogled…

Posted by Ivan Lovrinović on Tuesday, 31 October 2023
 

“O svemu tome sam godinama detaljno govorio i upozoravao da će nas euro voditi prema nazadovanju.
Svi oni koji su se oglušavali na upozorenja ili ih ismijavali neka sada uživaju u čarima eura kojeg drže na dlanu i gledaju kako se iz dana u dan topi njegova kupovna moć.

P.S. – Sjećate se da je 1 kg krumpira koštao oko 3 kune, a već danas oko 3 eura!”, napisao je Lovrinović.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.