ORGINALAN PROSVJED: Pogledajte kako zagorčati život banci!

Autor: Nikica Gović

Banka je morala svaku kunu (od 3420 kune koliko je bila rata), uplatiti kao poseban nalog. Drugim riječima, ratu kredita je podmirio s kovanicama po kunu. Polako, ali sigurno, u banci su se stvoriti dugi redovi, a službenica banke bi vjerojatno još i danas odrađivala ovu uplatu da ju nije spasila promjena smjene.

Obični građanin Ivan Maras odlučio se na pomalo neobičan prosvjed protiv banaka. Naime, Maras je došao u poslovnicu Splitske banke na Brdima da bi platio ratu kredita svog oca umirovljenika. Ratu kredita Maras je uredno podmirio, ali “kunu po kunu”!

Kako piše Slobodna Dalmacija, banka je morala svaku kunu (od 3420 kune koliko je bila rata), uplatiti kao poseban nalog. Drugim riječima, ratu kredita je podmirio s kovanicama po kunu. Polako ali sigurno, u banci su se stvoriti dugi redovi, a službenica banke bi vjerojatno još i danas odrađivala ovu uplatu da ju nije spasila promjena smjene.

Ipak, kako se doznaje, službenica je svoj posao odradila profesionalno i bez ikakvog pogovora, no njezini šefovi u nekoliko su navrata pokušali požuriti Marasa. Međutim, Maras je ostao pri svome jer, kako sam kaže, htio je banci zagorčati život, kako oni zagorčavaju njemu i njegovoj obitelji već neko vrijeme.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.